Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Balogh Edina, a Rózsa kávéház csinos pincérnője

Kinek ne lenne ismerős a Barátok közt szereplője, Balogh Edina, aki a Rózsa kávéház pincérnőjét, Nádor Kingát alakítja a sorozatban. A szereplővel magánéletéről és Magyarország egyik legnépszerűbb sorozatáról, a Barátok köztről beszélgettünk.
– Hogyan került kapcsolatba a sorozattal?
– Akkoriban modellkedtem, és körülbelül négy éve felajánlották, hogy menjek el egy válogatásra, mert új szereplőket keresnek a sorozatba. Egymás után hat válogatáson vettem részt, mire megkaptam Nádor Kinga szerepét. Akkoriban nem is néztem a sorozatot, és nem voltam képben sem a történettel, sem a szereplőkkel.

– Gyermekként is vonzotta a színészet?

– A gimnázium 3. osztályáig képzőművész akartam lenni, aztán a negyedik évben már a színésznői pálya lebegett a szemem előtt. Az iskolában minden rendezvényen szerepeltem. Érettségi után jelentkeztem a színművészetire, de mivel nem vettek fel, a Gór Nagy Mária Színitanodát választottam, amihez nagyon kellemes emlékek fűznek. Végül az ELTE művelődésszervező szakán végeztem.

– Ha jól tudom, most diplomázott.

– A diplomámat még nem kaptam meg, mert kell hozzá nyelvvizsga-bizonyítvány, ami még nincs meg. A bátyám járt az ELTE-re, ő biztatott, és ajánlotta ezt a szakot.

– Gondolom, nem könnyű feladat összeegyeztetni a forgatásokat a tanulással.

– Már négy éve szerepelek a sorozatban, így egyre könnyebb. Ha épp nem forgatok, akkor szöveget tanulok, sokat fejlődött a memóriám az évek alatt, mostanra egy óra alatt 18 jelenetet is képes vagyok megjegyezni. Így több szabadidőm lett, és az, hogy egyre könnyebben tanulok, előny a vizsgáknál is.


– Szívesen játssza Nádor Kinga szerepét?

– Kinga egy pozitív karakter, rengetegen szeretik. Nagyon örülök, hogy őt játszhatom, mivel rajta keresztül engem is megszerettek a nézők. Kinga a sorozatban minden helyzetből jól jön ki, még akkor is, amikor hazudik. Ez a nagy különbség kettőnk között. Én nem szoktam hazudni, míg Kinga néha-néha igen.

– Mi lehet a sorozat titka, hogy ilyen nagyszámú, lelkes nézője van országszerte?

– Úgy gondolom, a sorozat írói rendkívül jó történeteket találnak ki, olyanokat, amelyek bárkivel bármikor megtörténhetnek, így a nézők bele tudják élni magukat egy-egy élethelyzetbe. Annak köszönhetően, hogy minden este fél kilenckor a televízióban vagyunk, az emberek már megismertek minket. Ismerős arcokat látnak, amikor bekapcsolják a tévét. Azt, hogy közel egy évtizede töretlen a sorozat sikere, és nem csökken a nézettségünk, azt hiszem, ezeknek a tényezőknek köszönhetjük. Sokszor már azt gondolom, hogy nem lehet újabb és érdekesebb fordulatot kitalálni a sorozatba, de szerencsénkre a forgatókönyvírók ezt mindig megoldják.

– Hogyan kezelhető a sorozat nyújtotta népszerűség?

– Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sokan szeretnek. Bárhová megyek, az emberek odajönnek vagy rám mosolyognak. Ha rossz is a kedvem, mert ez velem is előfordul néha, az emberek viszonyulása mindig felvidít. Úgy érzem, azzal, hogy minden hétköznap láthatnak az emberek a tévében, kicsit olyan, mintha minden lakásba beköltöztünk volna. És úgy is viszonyulnak hozzánk, mintha egész életükben ismertek és szerettek volna.

– Biztosan elképzelte már a sorozatbeli és a magánéleti jövőjét...

– Tervezni nagyon nehéz, ezért inkább sodródom az árral. Huszonnégy éves vagyok, a következő ötéves tervben a családalapítás szerepel az első helyen. A család az, amit a legjobban szeretnék. A karrierem pedig majd alakul, addig is csinálom a dolgomat, és sodródom tovább az árral.

Ollári Gergely

Olvasóink írták

  • 1. Mil 2008. szeptember 18. 12:56
    „A sorozat azért népszerű, mert egyszerű, mint egy lejtő..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűsarkúban a díszburkolaton

Szeged - A magas sarkú cipő megnyújtja az alakot, és kecsesebbé teszi a járást. Ezért szeretik a… Tovább olvasom