Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Balogh Lászó, 2-es körzet

Balogh László elveszítette az országgyűlési választások első fordulóját a politikában még kevés tapasztalatot szerzett, képviselőjelöltként először induló Sándor Klárával szemben.
A Csongrád megye 2. számú egyéni választókerületében harmadszor induló Balogh hiába nyert a Szeged környéki településeken (7749– 4266), a megyeszékhelyen jelentős hátrányt szedett össze (10 ezer 986–14 ezer 492), végül 23 szavazattal kapott kevesebbet az SZDSZ–MSZP jelöltjénél. A Fidesz–KDNP-jelölt Szegeden a negyvenegy szavazókörből harminchétben veszített.

Az elhullajtott voksokat nem pótolta, hogy a Szeged környéki településeken felállított 31 szavazókörből – a röszkei 1. számút leszámítva – harmincban nyert. – Nem tartom magam vesztesnek, pláne nagy vesztesnek nem, az eredményt győzelemként értékelem – reagált a fentiekre Balogh László. A Fidesz–KDNP jelöltje azt mondta, most, beleértve Szegedet is, sokkal nagyobbak a tartalékaik, mint négy vagy nyolc éve voltak.

Balogh hangsúlyozta, az MDF helyi és megyei vezetőivel nagyon jók a személyes kapcsolatai, ennek ellenére nem keres(het)i az együttműködést velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket Judit: Nem történt csalás

Nincs arra konkrét adat, hogy a megyében választási csalás történt volna. A választási… Tovább olvasom