Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Báloztak a megye újságírói

Az újságírószakma bálozott szombat este a szegedi Forrás Szállóban. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének megyei estjén fellépett Gáspár László, a Princek és az Atlantis együttes. A tombola bevételét jótékonysági célra fordítják.
A jó hangulatot csak fokozta Gáspár Laci fellépése. Fotó: Karnok Csaba
Borkóstolóval várták az érkező vendégeket szombat este a Forrásban. Kuthi Csaba tállyai borász asztalánál a legnagyobb sikert a 15 éve palackozott tokaji szamorodni, valamint a ritkaságszámba menő tokaji fordítás aratta. Nem sokkal később a vendégek elfoglalták helyüket az asztaloknál, s kezdetét vette a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Csongrád megyei újságíróbálja. Eötvös Pál, a MUOSZ elnöke megnyitójában elmondta, hogy Szegeden kezdte pályafutását.

Közölte azt is, hogy a tombola bevételét jótékonysági célra – újságírók támogatására – fordítják. Kifejezte reményét, hogy a több év kihagyás után megrendezett bál feltámasztja a vidéki újságíróéletet, és összehozza a sajtó munkásait. A megyei sajtóbálon megjelent feleségével Botka László szegedi polgármester, országgyűlési képviselő – a bál egyik fővédnöke –, valamint Újhelyi István országgyűlési képviselő, szintén felesége kíséretében.

Szervezők és támogatók

A MUOSZ Csongrád megyei újságíróbálját az R. B. Gy. PR Ügynökség szervezte. Társszervező a Pálma Reklámstúdió, média főszponzor a Délmagyarország, médiaszponzorai a Rádió 88, valamint a VTV Szeged voltak. További támogatók: Bacardi-Martini Hungary Kft., Borsodi Sörgyár Rt., Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése, Hunguest Hotel Forrás, Magyar Posta Zrt., Sóshalmi Pincészet, Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése, Szent Vince Pince, T-Com, T-Online, T-Mobile, T-Systems, Gróf Apponyi Kastélyszálló, Déli Apró, Florin Rt., Hotelinfo Kft., Tisza Volán Rt.

A vendégek háromféle menüből választhattak. Ezen az estén izgalmas ízeket kínált a Forrás, például gyümölcsös pulykagalantint, füstölt libamellet tárkonyos öntettel, baconba göngyölt bélszínérmét erdei vargányával, s persze, a vegetáriánusok sem maradtak éhen, ők rokfortos körtehajót kaptak kapros kefiröntettel, valamint dióval grillezett camambert is fogyaszthattak. A vacsora után az Atlantis együttes muzsikája csalta táncparkettre a bálozókat, majd a szegedi muzsikusokból álló Princek virtuóz hegedűjátékát hallgathatták a vendégek. A három tehetséges fiatal hegedűművész, Varga Donát, Máthé László és Farkas Béla triója az egyik Dömötör-gálára állt össze a Princess hegedűtrió paródiájaként, ám akkora sikert arattak, hogy azóta is hívják őket fellépésekre.

A diszkóritmusba öltöztetett klasszikus darabok után produkciójukat egy érdekes feldolgozással zárták: a Queentől a We are the Champions című dallal búcsúztak. És még mindig nem volt vége a műsornak, hiszen színpadra lépett Gáspár Laci, a Megasztár döntőse, s már rögtön az első számnál parkettra perdültek a bálozók. A tehetséges zenészt többször visszatapsolta a közönség. Éjfél után a tombolasorsolás hozta lázba az újságírókat, számtalan értékes nyeremény – digitális fényképezőgép, vezetékes- és mobiltelefon, wellness-hétvége – talált gazdára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székesfehérvárra szállítják az alföldi tej egy részét

A tagjaitól átvett tej feldolgozására és exportra készül az Alföldi Tej Kft., amely november óta… Tovább olvasom