Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Balszerencse: két vetítőgép egyszerre romlott el a szegedi Belvárosi Moziban

Egyszerre romlott el a háromból két vetítőgép szombaton a Belvárosi moziban. Aki aznap akart filmet nézni, hoppon maradt. Vasárnap a Balázs Béla teremben már újra működött a rendszer, a nagyteremben azonban még hétfőn is szerelték a berendezést.
Vélhetően rossz csillagzat alatt állt szombaton a Belvárosi mozi, három terméből ugyanis kettőben nem tudtak filmeket vetíteni. Egyszerre romlott el két berendezés a házban, a Zsigmond Vilmos és a Balázs Béla teremben. Előbbiben a hanggal volt probléma, utóbbiban pedig kép nem volt. Akik az emiatt elmaradt előadásokra váltottak jegyet, visszakapták pénzüket vagy felhasználhatják egy későbbi időpontban.
 

– Ezekkel a számítógép-vezérelt, digitális vetítőgépekkel kapcsolatosan nem lehet egyből tudni, hogy mi okozta a problémát. E tekintetben a 35 milliméteres gépekkel könnyebb dolgunk volt – mondta el lapunknak Szabó Éva mozivezető. – A Balázs Béla terem berendezését telefonos irányítás mellett sikerült megjavítani, így ott vasárnap már volt vetítés. A Zsigmond Vilmos teremben lévőt azonban még hétfőn is vizsgálták.

A mozivezető elmondta, bár van helyben szakemberük, a komolyabb problémákat ő nem tudja megoldani. – Karbantartási szerződésünk van azzal a céggel, amelytől a gépeket vásároltuk, ők távoli elérhetőséggel, számítógépen keresztül próbálják megállapítani, hogy mi okozza a hibát. Adott esetben akár az is előfordulhat, hogy el kell küldenünk a vetítőt a szervizbe.
 
Még hétfőn is vizsgálták a berendezést. Fotó: Kuklis István
Még hétfőn is vizsgálták a berendezést. Fotó: Kuklis István

Mivel a legnépszerűbb filmeket éppen a Zsigmond Vilmos teremben játsszák, a mozi vezetése úgy döntött, átstrukturálják a műsorrendet, és a Csőke József teremben vetítik ezeket az alkotásokat. Az Alfa, Az apáca és a Végállomás: esküvő című filmeket tehát a hiba elhárításáig itt mutatják be. A szombati bevételkiesésért azonban – mely egyébként az intézmény legerősebb napja – nem kapnak kártérítést.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már drágult a dohány - a reggeli és a vacsora is kijön egy doboz cigiből

Már drágult a dohány - a reggeli és a vacsora is kijön egy doboz cigiből
Jövő augusztusra minden márka esetében 90-120 forinttal nőhet az ár. Tovább olvasom