Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Bartha László videoblogba mondja

Szeged - Hétről hétre más közéleti témáról mond véleményt videoblogjában Bartha László. Az expolgármester állítja: ez nem kampány.
Videoblogot vezet Bartha László: az expolgármester hetente egyszer 5 percben mondja el véleményét egy-egy szegedi közéleti témáról. A felvételek szerdánként készülnek egy szegedi stúdióban. Amikor elkísértük, a közösségi közlekedés fejlesztése volt napirenden.
A témát ő választja, de a felkészülésben név szerint nem említett szakemberek segítik. Összesen 15–20 ember – de nem mindenki szól hozzá minden ügyhöz.

– Ez nem kampány – utasította vissza a felvetést a volt polgármester –, hanem véleménynyilvánítás. Ugyanis aki megfertőződött a közélettel, nehezen viseli, ha nem mondhat véleményt. – Megtisztelő, hogy egyre többen kérdeznek erről, de nem aktuális – válaszolta a politikai ambíciókat firtató kérdésre.

Az expolgármester hetente 5 percben fejti ki véleményét egy-egy szegedi témáról. Fotó: Miskolczi Róbert
Az expolgármester hetente 5 percben fejti ki véleményét egy-egy szegedi témáról.
Fotó: Miskolczi Róbert

Bartha László úgy tervezi, 40–50 stúdiófelvétele biztosan lesz. Stúdión kívül is szeretne beszélni, és másokat is megszólaltatna. Blogjához a hozzászólásokat, véleményeket szívesen veszi, hiszen „nem gondolja, hogy nála van a bölcsek köve", de – ahogy fogalmazott – az álnéven kommentelő „jellemóriásokat" nem veszi komolyan.

A beszédeket nem írja le és nem tanulja meg előre. – Nem szónokolni akarok, hanem véleményt mondani – közölte. A kisfilmeket a YouTube-on teszi közzé, és közösségi oldalakon is népszerűsíti.

Ne villamost, inkább buszt

Bartha László szerint nem kérdés, hogy a közösségi közlekedést fejleszteni kell Szegeden, de szerinte nem a „kötöttpálya" a jó megoldás. Ő a buszközlekedést részesítené előnyben, többek között azért, mert úgy gondolja, hogy az olcsóbb, tisztább, az is lehet környezetbarát, és arra is lehetett volna pályázati forrást szerezni.

Olvasóink írták

 • 13. honpolgar 2009. október 26. 20:56
  „Kedves AN!
  Mit jelent az, hogy Barthával bajlódni kéne? Milyen konkrét tényekre alapozod ezt a dolgot?
  Szerintem a legjobb polgármestere volt a városnak a rendszerváltozás óta.”
 • 12. theseus 2009. október 26. 09:29
  „8. Pille: hasonlítsd össze az akkori és a mostani béreket és az árakat! Azóta szinte mindennek többszörösére emelkedett az ára, a fizetések meg alig (azt az egyszeri 50%-ot kivéve, ami csak egy szűk réteget érintett, de az is régen elinflálódott). Évek óta csak az árak meg a munkanélküliség nő meredeken.”
 • 11. AN 2009. október 26. 09:02
  „Nem vagyok Botkaimádó, de azért attól mentsen meg az isten minden szegedit, hogy megint a Barthával kelljen bajlódni.
  Valamikor tavasszal hallottam egy jó hírt, hogy a fidesz kit indítana polg.mesternek, az nagyon tetszett!!!!! Boldogan szavaztam volna rá. De aztán úgy hallottam, hogy az a politikus nem akarja "beáldozni" a karrierjét Szegedért.
  Ti mit hallottatok? Van már komoly jelölt?”
 • 10. hazaffy 2009. október 26. 07:38
  „Hány autóbusszal lehet a forgalomban kiváltani egy villamost? Mennyi lesz a követési távolság?
  Ilyen az amikor a politikus akar okosabb lenni, mint a szakma.”
 • 9. honpolgar 2009. október 25. 17:58
  „Theseus, egyetértek.
  Drága Botka- és MSZP-barátok! Nagyon sokat tudhattok a villamos kontra gázüzemű autóbusz környezetszennyezési mutatóiról, meg a kötöttpályáról úgy általában! Nézzetek már utána, aztán rájöttök, hogy Barthának van igaza.
  Meg hogy mennyibe kerül egy villamos, és mennyibe egy busz. Majd meglepődtök rendesen. Meg hogy nyugati országokban ekkora méretű településeken mennyi kábelt láttok a fejetek felett az utcán. Elárulom: egyet se. Legalábbis olyat nem, ami villamost meg trolibuszt hajt. Inkább a laikus idióták szégyelljék szerintem magukat, akik még mindig ott tartanak, hogy Bartha alkoholista, satöbbi. Elég átlátszó, gyerekek!”
 • 8. pille 2009. október 25. 15:50
  „theseus!
  Ne általánosíts! Én meghallgttam, s továbbra is én vagyok a heómber?"Jobb volt az életszínvonal? Ne röhögtess,mert megfájdul a pocakom!”
 • 7. theseus 2009. október 25. 11:08
  „Látszik, hogy egyik hozzászóló sem hallgatta meg egyik blogot sem, anélkül írogatnak a Botka-hívők - ez a cikk elég felületes, bár ekkora terjedelemben ez részben érthető.
  Én meghallgattam, és sok dologgal egyetértek.

  Ami biztos: Bartha idejében sokkal jobb volt az életszínvonal Szegeden, mint most, függetlenül a különböző beruházásoktól.”
 • 6. koxos 2009. október 25. 09:59
  „nem kampány csak unatkozik”
 • 5. bravó 2009. október 25. 07:00
  „"Ne villamost, inkább buszt" Akkor amikor már eldöntött,(elnyert pályázati pénz) elkezdett villamos vonal építés! Akkor miről beszél ez az ember? Tipikus Viktor király hozzá állás, "döglött lóba bátran bele rughatsz" Mindenki várja már a jövő évet, a választások utáni változást de a hőn várt párt csak akkor hozhat változást ha ez fajta hozzá állás megszünik,ami csak Viktor király nélkül képzelhető el!”
 • 4. TELSTAR 2009. október 24. 18:13
  „ja és jut eszembe: blogolás közben hányszor mondja, hogy "hukk" ??”
 • 3. TELSTAR 2009. október 24. 18:11
  „"Ő a buszközlekedést részesítené előnyben, többek között azért, mert úgy gondolja, hogy az olcsóbb, tisztább"

  NORMÁLIS EZ AZ ÜRGE ??”
 • 2. pille 2009. október 24. 17:12
  „Á-nem kampány! Mi meg vagyunk a hóemberek!”
 • 1. Yossarian 2009. október 24. 11:42
  „a barthának inkább nagyon mélyen kussolnia kellene.
  és szégyelnie magát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álom marad az Isteni színjáték

Győr után Pécs is kiszállt a 2010-es EKF-programsorozat részeként Szegeddel közösen tervezett Isteni színjátékból, ezért a Szegedi Kortárs Balett egyelőre lemond a nagyszabású Juronics-produkció megvalósításáról. Tovább olvasom