Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Bartók-maraton

A szegedi Bartók-emlékév végéhez közeledve hétfőn 19 órától az SZTE ZFK Fricsay Termében az idei II. nemzetközi Bartók Béla Zzongoraverseny győzteseinek hangversenyét rendezik meg.
A szegedi Bartók-emlékév végéhez közeledve hétfőn 19 órától az SZTE ZFK Fricsay Termében az idei II. nemzetközi Bartók Béla Zzongoraverseny győzteseinek hangversenyét rendezik meg. Fellép: Kéry Tamás és Klebniczki György. Ugyanekkor a zsinagógában a Weiner Kamarazenekar Bartók – Mozart estjére várják a közönséget. Közreműködik: Márffy Gabriella és Maczelka Noémi. Vezényel: Weninger Richárd.

Bartók halálának 61. évfordulóján, kedden 9 órától 15 óráig az SZTE JGYTFK ének-zene tanszékének 821-es termében Bartók-maraton zajlik. Bartók Gyermekeknek és Mikrokozmosz című sorozata hangzik el a tanszék oktatóinak és hallgatóinak az előadásában. Kedden 19 órától a Fricsay Teremben In memoriam Bartók Béla címmel zenés virrasztást szerveznek, amelyen közreműködnek a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Mentés Másként Trió, valamint a zeneművészeti kar művésztanárai és hallgatói. 27-én, szerdán 17 órától az SZTE JGYTFK ének-zene tanszék 821-es termében Bartók Béla vokális művei, dalok, egynemű karok csendülnek fel a tanszék oktatóinak és hallgatóinak előadásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi kétszázezer fixszel

Sok vagy kevés a 200 ezer forint feletti politikusi fizetés az önkormányzatoknál? A kisebb… Tovább olvasom