Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Bartók a Klauzál téren

Szeged kulturális intézményei összefogtak az önkormányzattal, és a Bartók-emlékév városi rendezvénysorozatának csúcspontjaként augusztus 12-én estére különleges programot szerveznek a Klauzál térre.
Kozma József alpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: ahogyan a Szegeden is sokszor megfordult komponista művészete is újszerű volt a maga korában, most újszerűen szeretnék népszerűsíteni a muzsikáját is. Toronykőy Attila rendezésében jövő szombaton este 9 órától három színpadon idézik meg Bartók szellemét.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar, Fekete Gizi és Pataki Ferenc, a Szegedi Nemzeti Színház művészei, az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának muzsikusai, valamint a város különböző tánccsoportjai vállalták, hogy fellépnek abban az egyórás ingyenes műsorban, amit egyaránt kínálnak a város polgárainak és a turistáknak. Az egyedülálló kezdeményezéssel azokhoz is szeretnék közelebb hozni Bartók művészetét, akik nem ismerik, nem szoktak koncertekre járni. A három színpadon felváltva peregnek majd a produkciók. Nem hosszú, nehéz művek, hanem olyanok, amelyeket akár a cukrászdák teraszairól kávézás, fagyizás közben is követni lehet. A VTV közvetítése révén hatalmas kivetítőn is láthatják az emberek a fellépőket és a Gyökerek című dokumentumfilm bejátszott részleteit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határok félig leomlottak

Tegnap „akadálymentesítették" az átkelést Horgoson, vagyis az országhatár szerb oldalán. A már… Tovább olvasom