Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bartók Csaba volt kézilabdázó lesz a Fidesz egyik jelöltje Szegeden

Szeged - Bartók Csaba lesz a Fidesz egyik országgyűlésiképviselő-jelöltje Szegeden - tudta meg a Délmagyarország.
A volt kézilabdázó, aki tagja volt az 1996-ban bajnok szegedi csapatnak, az 1-es választókerületben indul a kormánypártok színeiben. A Fidesz hivatalosan egyébként a jövő héten mutatja be jelöltjeit, a 2-es körzetben várhatóan a jelenleg is képviselő B. Nagy Lászlót indítják.

Lapunk úgy értesült, hogy az 1-es körzetben több lehetséges személyt is meghallgattak, végül Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Bartók Csaba között dőlt el a jelölt személye. Azt is megtudtuk, más személyi változások is történtek a szegedi Fideszben: csendben elköszöntek a korábban meghatározó arcoktól, és helyüket egy új, fiatalabb, dinamikusabb vezetés veszi át. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szervezet tagsága újult meg, de a politikai húzóemberek is megváltoztak.

Értesüléseink szerint ezek a személyi változások csak egy folyamat elejét jelentik, nem a végét. A helyi Fidesz célja ugyanis az, hogy a kormányzattal együttműködni képes helyi szervezetet hozzanak létre, amely a választásokon is esélyes lehet, a kabinettel együttműködve pedig egy regionálisan meghatározó gazdasági központtá alakítsák Szegedet és a város közvetlen térségét.

A párt helyi szervezete szerint ugyanis hosszú évek óta először van esély Szegeden legyőzni az MSZP-t, és megvalósítani az erre vonatkozó tervet. Emiatt pedig eddig nem látott egység alakult ki a szegedi jobboldalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszsortűz a Dóm téren: 560 éve lépett trónra Mátyás, az igazságos - fotók

Díszsortűz a Dóm téren: 560 éve lépett trónra Mátyás, az igazságos - fotók
Kézi ágyúk sortüzétől zengett tegnap a szegedi Dóm tér, jelezve, megkezdődött a Mátyás király-emlékév. Tovább olvasom