Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Batman és Superman a Somogyiban - Galéria

Második alkalommal szervezett képregénybörzét a Somogyi Könyvtár. A képregények szerelmesei igazi kincsekre is bukkanhattak, a Kockás képregény mellett a szuperhősök voltak a legnépszerűbbek.
A Szegedi Képregényfesztivál és Vásár kísérőrendezvényének indult a képregénybörze a Somogyi könyvtárban. Most viszont már önálló eseményként börzét is szerveztek.

A szegedi képregénygyűjtőknek azért fontos ez, hiszen itt régi, antik képregényekre is rá lehet bukkanni.

– tudtuk meg Oros Sándor könyvtárostól. Ilyen régi darabot keresett Budai Attila is, aki a 80-as évek legnépszerűbb képregényét a Kockást lapozgatta. Mind kiderült egy konkrét hős kalandjait kereste, így egyesével lapozgatta át a Kockásokat.
 
Batman és Superman a Somogyiban. Fotó: Frank Yvette
 

A vagány ősember, Rahan a zordidők fia volt a kedvencem gyermekkoromban. Sajnos édesanyám odaadta a képregényeimet újsággyűjtő gyerekeknek, ezért vagyok itt, hogy újra összegyűjtsem ezeket.

– mesélt szenvedélyéről Attila. Emellett még egy magyar képregényt a Kalyber Joet olvassa, melynek szerzője a szegedi Pilcz Roland is itt volt a börzén. Pultja előtt mindig hosszú sor állt, sokan érdeklődtek hősének új sorozata iránt.

13 éve született meg Kaliber Joe, most a regényből ismert egyik szereplő történetit rajzolom le. 

– mesélte Roland. Az új képregény az YKX májusban jelenik majd meg, új külsővel, új stílusban.

A rendezvényen volt olyan gyűjtő, akinek már 4-500 képregénye van. A legnépszerűbbek – Pilcz Roland alkotásai mellett – az amerikai szuperhősök voltak. Azok nagy rajongója a négyéves Dunai Áron is, akinek Batman a kedvence, ám most Pókember kalandjait választotta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marihuánával bélelte ki az autóját egy szerb férfi - videó

Marihuánával bélelte ki az autóját egy szerb férfi - videó
A röszkei határon azonban fennakadt. Tovább olvasom