Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bazi nagy görög eljegyzés

Amíg Robi díszített, addig Annamari a világirodalom nagy színházi pillanataival könnyeztette vagy nevettette meg a nézőket. Egymástól pár méterre dolgoztak, de még csak észre sem vette egyik a másikat. Azután a műszaki szakember és a művésznő között valami hirtelen megváltozott...
Másfél éve dúl a szerelem Német Róbert és Szilágyi Annamária között. Fotó: Karnok Csaba
„Helló, Annamari!" – kiáltotta egy kedves arcú fiatalember a csocsóasztal mellől a színházi büfé sűrű cigarettafüstjén keresztül. Szavára vörös hajzuhataga alól érdeklődve pislantott ki a színésznő, és arra gondolt: „Te meg eddig hol voltál, hogy észre sem vettelek?" Így kezdődött egy mesebeli szerelem másfél évvel ezelőtt a Szegedi Nemzeti Színházban.

Hölgyválasz

A romantikus történet következő helyszíne már egy színházi buli volt, ahol ezúttal Szilágyi Annamária művésznő kezdeményezett. „Hölgyválasz!" – mondta, és magabiztosan odalibbent Német Robi mellé.
– Azután hónapokon át csak beszélgettünk, és nagyon megszerettük egymást. Rájöttünk, hogy rengeteg hasonló vonásunk van, és remekül kiegészítjük egymást. Robi például mindenhez ért, én meg csak úgy teszek – folytatja nevetve közös történetüket Szilágyi Annamária, a prózai társulat tagja. – Azt szeretem benne a legjobban, hogy nincs elájulva attól, hogy színésznő vagyok. Volt, hogy rákérdeztem: na de mégis, milyen voltam? Azt mondta, nem engem figyelt, nem az volt a dolga. Persze azért elmondja a véleményét a munkámról, jó kritikusom. Ha rossznak talált, meg is indokolja, hogy miért, éppen ezért nem esik rosszul. Aztán elmagyarázom neki, hogy miért nincs igaza – nevet fel ismét a művésznő. 

 
Elkerülik egymást

Szilágyi művésznő ebben az évadban főleg a kisszínházi deszkákat koptatja, most például Hargitai Iván rendező keze alatt a Tartuffe Dorine-ját próbálja. Ez a szerep egy igencsak szókimondó személyiséget takar. Annamari azért szereti nagyon, mert azt mondja, hogy olyan, mint ő. Munka közben nem nagyon keresztezik az útjaik egymást – Német Róbert végig a nagyszínházi előadásokban dolgozik. Most fejezte be A végzet hatalma díszítését, ami – ahogyan meséli – nem volt könnyű feladat, és máris itt az új darab, a Játék a kastélyban.

Mindent együtt

Közben a kisszínház büféjében együtt várjuk a szeretett kedvest, Német Róbert díszítőt. Kedves mosoly, ölelés, csók, pár szó, hogy ki mikor ér haza. Mindketten későn. Azután még egy kis tévézés, beszélgetés következik, és máris hajnali 1-et üt az óra – keveset alszanak. Ránézésre Robi határozottan visszafogottabbnak tűnik, mint Annamária. A hölgy amolyan jó kedélyű, nagy természetű, míg a fiatalember kedves, de csendes. – Á, dehogy! Nem így van – cáfolja a látszatot a művésznő. – Robi hordja otthon a nadrágot, nem én. Most persze kicsit hallgatag, mert nem nagyon szeret szerepelni, de a saját közegében brillírozik. A konyhában is ő a főszakács. Imádom a főztjét, csak a konyha nevű csatatér ne várna rám egy-egy remekmű elkészítése után. Mert az mindig az enyém, ahogy a takarítás is. Vagyis mindent együtt csinálunk.

Eljegyzés Görögországban

A fiatalok nemrég önálló lakást vettek, kiköltöztek a Kelemen utcai színészházból, és berendezték a közös fészket. – Nagy álmunk teljesült, de a lakás minden pénzünket elvitte, úgyhogy esküvőről most nem nagyon lehet szó, a párom ugyanis háromnapos sátoros ünnepet szeretne több tucat vendéggel – veszi át a szót mosolyogva a műszakos fiatalember. – Az eljegyzésünk sem volt hétköznapi. Fogtuk magunkat négy barátunkkal a nyáron, befizettünk egy csoportos buszos nyaralásra, és kimentünk Görögországba. Ott vettük meg a gyűrűket, és többnyire vadidegen emberek előtt egy hajókirándulás során eljegyeztük egymást. Most élvezzük a közös lakást, meg a szabadságot, úgyhogy emiatt kisbabát majd csak egy pár év múlva szeretnénk – mosolyog ismét Robi, és átöleli menyasszonyát.

Gáti Katalin Teodóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart ki végig a fizetés

A megszorító csomag első nyomait októberi fizetésükön már érezhették az emberek, de sokan csak… Tovább olvasom