Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Be akart ugrani a Tiszába a Belvárosi hídról, megmentették

Szeged – A szegedi Belvárosi hídról akarta a mélybe vetni magát egy fiú még szombaton este, de a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei megakadályozták ebben.
Szombaton este egy 20 éves fiú hívta a rendőrség segélyhívószámát és bejelentette, hogy le fog ugrani a Belvárosi hídról. A fiatal ezután letette a telefont. Az egyik ügyeletes a bejelentést követően azonnal a helyszínre irányította a járőröket, míg társa visszahívta az elkeseredett fiatalembert és szóval tartotta, amíg megérkeztek a rendőrök. Ezután az egyenruhások próbálták jobb belátásra bírni a korláton ülő fiút, majd amikor egy pillanatra nem figyelt, hirtelen megfogták és leszedték a korlátról.

Martonosi Attila és Hajdu Norbert megmutatta, hol találták meg az öngyilkosságra készülő fiút. Fotó: Frank Yvette
Martonosi Attila és Hajdu Norbert megmutatta, hol találták meg az öngyilkosságra készülő fiút.
Fotó: Frank Yvette

A mentők kórházba szállították a fiatalembert. Az egyelőre nem derült ki, hogy miért akart ilyen módon véget vetni az életének.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. nikk525 2012. július 10. 21:50
  „unatkozott.”
 • 45. NP1 2012. július 10. 20:29
  „czindi 2012.07.10. 15:10

  "Mi lesz itt, ha a ma fiatalsága ilyen? A kérdés költői..."
  - nézd meg ".ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/szegedongy04.pdf" - az öngyilkosságok száma jelentősen csökkent, na ennyit az Öregekről és a Fiatalokról.”
 • 44. tucat 2012. július 10. 17:10
  „Igen, kedves Czindi, nem ok nélküli az aggodalom. De a "mai fiatalság" nem mutáns genetikai hulladék, és nem is saját elhatározásából olyan, amilyen. Mert az élet él, és élni akar. Ha nem támogatják is, de legalább hagyják, akkor él-vegetál is valahogyan. Tudja, mint a hal, amíg ki nem szárad a tó körülötte...
  A fiatalok ebben a világban élnek, ehhez próbálnak alkalmazkodni. Nem könnyű, higgye el, semmivel sem könnyebb, mint a "régi szép időkben". Tudom, akkor sem volt könnyű, de most máshogy nehéz. Tudja, ha kiszárad a tó... :)”
 • 43. czindi 2012. július 10. 15:10
  „annó nekem is segítségre lett volna szükségem. A társaim nyugatra jártak, meg a Balcsira üdülni, némelyiknek meg már autója is volt...és mégse kötöttem el a másét, nem "akartam" öngyi lenni, helyette elmentem pincérkedni, hagymás-zsákokat cipelni a 37°C-os melegben, megy kocsikísérőnek, meg mindenhová, ahol becsületes munkával pénzt lehetett keresni, és segítettem a nyugdíjas szüleimet, soroljam még? Azt hiszem, nem kell, a hozzám hasonló korosztály nagy része ismeri ezt...Ez volt az az idő, amire Hofi azt mondta: akkor lesz a fiad lábán új cipő, mikor a tanácselnök fia rálép...És még élünk, dolgozunk - ha van mit - pedig fölépítettük ezt az országot, amit most a szemünk láttára lopnak szét...Mi lesz itt, ha a ma fiatalsága ilyen? A kérdés költői...”
 • 42. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. július 10. 13:58
  „Szerintem azért írtak neki egy 30k-s csekket, ha nem föl vagyok háborodva adófizető állampolgárként!
  XD”
 • 41. NP1 2012. július 10. 12:13
  „qrumpli

  Akkor bemásolnám ide is azt amit "menyhártzsuzsanna " -nak írtam, amit (ezek szerint) nem olvastál:

  "Nem igazából a helyesírással van gondom.
  Salaknak nevezni azokat akiknek esetleg csak segítségre van szükségük - számomra elfogadhatatlan."

  Ennyi.”
 • 40. tucat 2012. július 10. 11:45
  „38. mazsolaszolo 2012.07.10. 10:40
  Jó, a kedvéért megpróbálhatjuk. De ha nem sikerül, akkor majd azért is szégyelljük magunkat?
  Á, ez túl bonyolult, túl magas elvárás, azt hiszem, jobb ha nem is erőlködünk vele. Mert, ugye, a szégyen egy olyan, szociális félelmeken alapuló, a falka kiközösítését elkerülni igyekvő bűntudat (vagy annak mímelése), amelynek tehát a lényege a bűnösségem (a gondolkodásom, magatartásom helytelenségének, közösségellenességének) tudatos felismerése lenne, s mindez ráadásul az emberfalkában morális színezetű elvárásokba tömörítve...
  Á, ez nekem túl magas, mondtam, nem vállalom. Talán, ha érteném, mi a vétkem az efféle eseményekben... De láthatja, ez reménytelen; inkább hárítok, mondjuk az áldozatokra, minden felelősséget. Oszt´ jó napot! Oké vagyok! Én oké, a többi meg mind hülye..., most kiemelten éppen ez az öngyijelölt kölyök Há´ nem? Nna. Látja, milyen egyszerű az én lelki egészségem? ;)
  Nekem is jár a lóreál! Mert megérdemlem... :D

  Másként, visszakérdezve: miért? :O :O :O Én akartam ugrani? Én vagyok a gyáva, aki eldobja az életét - vagy, mint itt: aljasul ezzel riogatja a békés, szerető szívű, értem aggódó embertársait -, megfutamodva a problémák elől? Én vagyok az (ebben a kultúrában) szégyellni-valóan pszichiátriai eset (népnyelvi egyszerűsítő-összefoglaló diagnózissal: hülye), a szelektív elhullásra ítélt gyenge, a közmegvetésre méltó? Miattam kell leállítani a hídon a forgalmat, én okozok bosszúságot a dizsibe, vagy a moziba andalgóknak? :O Nem mondja! ;)
  Inkább ne is mondja, látja, úgysem tudom/akarom (döntse el, melyik inkább, netán is-is) érteni! Különben is, ez a fickó "csak" segítségre, társas támogatásra, az "oké vagyok én is, ugye?" kérdésre adott megerősítésre vágyott valamiért, minek ez a nagy hűhó? Ugrik, vagy sem, az ő dó´ga. Nna. Érti, nem? ;)

  Na, jó, egy kicsit, épp egy icipicit. De csak a maga kedvéért. Úgy értem, szégyenkezem. Vagy úgy teszek. Csak tudnám, miért! Mivel vett rá engem ere, hé? Nagy kópé maga, a rézangyalát! ;)

  (Te meg, kölyök, ott bent, ha még ott vagy, OKÉ vagy! Sokkal inkább, mint gondolod! És nagyon remélem, hogy ennek fényes bizonyítékaival is fogsz még rengetegszer találkozni a rád váró hat-hét évtized során! Csak figyelj nagyon, és akkor észre fogod venni a jeleket! Higgy nekem, ha nem akarod, hogy most azonnal elinduljak hozzád, és farba billentselek! Akkor is ezt mondom, ha tényleg jó okod volt egy esetleges menekülési-falkaengesztelő színjátékra! (; ;) Nna! Remélem, világos voltam! Igen? Na, azé´! ;) :))”
 • 39. info 2012. július 10. 11:02
  „19. qrumpli 2012.07.09. 14:25- még te is lehetsz ilyen helyzetben te! ha már a többi emberben látod a salakot, te magad vagy az! -azzal az elsötétült elmével ami akkor benne élt nem tudhatta van-e értelme az életének-sajnos más nem juthatott eszébe hogyan is kérjen segítséget, ő így kapta meg azt amit már bizonyára nem is bán és elfogadta, hogy van kiút..Ebben leginkább az a tragédia ha más a környezetében átnéz rajta s nem érzi, hogy segítsen,még ha kéri is, mert mind közömbösek! többen a fórumozók közül is.
  15. GengsterPro 2012.07.09. 13:42 -dühöng benned a rossz indulat amit magadban emberségnek nevezel- nyilván nincs gyereked vagy családod, embertársad, akit meg lehet becsülni-ki mint él úgy ítél.”
 • 38. mazsolaszolo 2012. július 10. 10:40
  „Gratulálok a rendőröknek! :) Jó tudni, hogy vannak, akiknek még a helyén van az esze és a szíve és képes cselekedni is, gyorsan és okosan.

  A srácnak jobbulást, remélem, nagyon jó kezekbe került. Okosan tette, hogy segítséget kért.

  Annak, aki nyálfröcsögve ítélkezik a "hulladékról", aki "csak figyelmet akart kapni" ajánlom szíves figyelmébe először is a Somogyi könyvtár jól hűtött olvasótermét, a kedves és mindig figyelmes könyvtárosokat, akik minden bizonnyal másodpercek alatt elővarázsolják az általam ajánlott művet: Charles Dickens: Karácsonyi ének. Különös tekintettel a Második szellem szavaira. Tessenek nagyon-nagyon figyelmesen végigböngészni a szavakat, mondatokat! Stréberek be is magolhatják szó szerint - csak a javukra válik.

  Aki pedig nem szeret olvasni, annak szíves figyelmébe ajánlok egy kis jótékonysági munkát, egy kis jószolgálatot: egy hónap vagy min. két hét melót három műszakban egy pszichiátriai osztályon, beteghordóként, ápolóként, segédnővérként. Mindjárt meggondolja legözelebb, hogy mikor mit beszél.

  A legtöbb, melegben megbuggyant nagyszájúnak fogalma sincsen arról, hogy miért kerül egy húszéves fiatalember a halál szélére. Szégyellhetnétek magatokat! :((”
 • 37. qrumpli 2012. július 10. 07:53
  „21. NP1 2012.07.09. 14:48 Nagyon okos vagyol üljél szépen előre.
  Sajnos igazad van,mivel nem tollforgatással kerestem a kenyerem gyakran hibázok,vizont egy villanykörtét be tudok csavarni.
  Köszönöm a kioktatást,ezexerint nem a tartalmat figyeled hanem az alakit.”
 • 36. vélemény 2012. július 10. 01:16
  „33. Egyolvasó 2012.07.09. 19:11
  .. én úgy olvastam, hogy a fiú hívta a rendőröket.

  Én is:
  "Szombaton este egy 20 éves fiú hívta a rendőrség segélyhívószámát és bejelentette, hogy le fog ugrani a Belvárosi hídról."”
 • 35. nagymacika 2012. július 09. 21:49
  „Ha igaz amit az egyik kommentelő írt a srácról akkor én ismerem az ügy részleteit. Ismerve őt,csak a figyelem felkeltés lehetett a célja, bár szerintem nem így kellett volna magára felhívnia a figyelmet. Szerintem most rájöhet ,hogy a tetteinkért válalnia kell a felelősséget,ha valakinek kárt okozunk akkor sajnos rendezni kell a számlát.”
 • 34. murphyka 2012. július 09. 19:47
  „Aki öngyilkos akar lenni az megteszi! Aki meg nem az hívja a rendőrséget,tűzoltókat, meg mindenkit.Lényeg hogy minél többen tudjanak róla, és írjon az újság szép cikket.”
 • 33. Egyolvasó 2012. július 09. 19:11
  „4. Gabesz_1993 2012.07.09. 11:41

  Akkor javítom magam és bocsánatot kérek a hozzászólásomért, de én úgy olvastam, hogy a fiú hívta a rendőröket.”
 • 32. vélemény 2012. július 09. 19:05
  „"27. just_a_reader 2012.07.09. 16:45
  Némi háttérinfó a sok pártfogónak: A gyerek olyan link, hogy arra szó nincs, van egy rendőrségi ügye, kb 1 hónapja jogsi nélkül elkötött egy autót, amit jól meghajtott és összetört, a kár hatalmas. Pofa nagy, tehetség semmi. Most arra játszik, hogy ne legyen beszámítható és ne kelljen csücsülnie. ennyi. szóval lehet pártolni csak nem érdemes, aki munkát adott neki, azt szívatta meg. Most meg el akar bújni a felelősség alól. ..."
  Hihető verzió.”
 • 31. NP1 2012. július 09. 18:44
  „menyhártzsuzsanna

  Nem igazából a helyesírással van gondom.
  Salaknak nevezni azokat akiknek esetleg csak segítségre van szükségük - számomra elfogadhatatlan.
  ,,Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" - egyébként szerintem ez a helyes formula......”
 • 30. nanemaaa 2012. július 09. 18:09
  „Ha 27-nek igaza van, akkor DM-nek lenne egy futása oknyomozó riport készítése terén. Van egy gyanúm, hogy nem fogja megtenni.
  Más:
  Akik nem ugranak azokon ki fog segíteni?”
 • 29. menyhártzsuzsanna 2012. július 09. 17:15
  „Nehéz téma. Sok "jelölt" valójában nem is kar öngyi lenni. Nem tette volna meg. ( ez látszik a telefonból.) Aki igazán akar, az megteszi, ha nem hagyják így, másként, esetleg több embert a halálba rántva.
  21. NP1: " ne ítélj, hogy ne ítéltessél". A gép amerikai rendszer szerint dolgozik, gyakran javít olyat is, amit nem kellene. ( Vesd össze a Magyar Helyesírási Szótárral! ) Egyébként is meleg van, könnyű elütni a billentyűket. Ha pedig igaz, amit 27. just_a_reader írt, a jelen történés árát is csapják a büntetéshez. ( telefonszámla, rendőrök órabére, km.-pénz, veszélyességi pótlék, stb és a rendőrök ezalatt nem tudtak ott lenni, ahol valóban szükség lett volna rájuk!”
 • 28. lukrecia 2012. július 09. 17:05
  „26. Kössz. Néha egyet értünk. :))”
 • 27. just_a_reader 2012. július 09. 16:45
  „Némi háttérinfó a sok pártfogónak: A gyerek olyan link, hogy arra szó nincs, van egy rendőrségi ügye, kb 1 hónapja jogsi nélkül elkötött egy autót, amit jól meghajtott és összetört, a kár hatalmas. Pofa nagy, tehetség semmi. Most arra játszik, hogy ne legyen beszámítható és ne kelljen csücsülnie. ennyi. szóval lehet pártolni csak nem érdemes, aki munkát adott neki, azt szívatta meg. Most meg el akar bújni a felelősség alól.Ez a gyerek ön- és közveszélyes, ismerem.”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városrészek fóruma a Délmagyarországban

Mi történt tegnap Csongrád megyében? – erre a kérdésre kell választ adnia egy megyei napilapnak mindennap. Tovább olvasom