Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Bébik a vadasparkban

Szeged - Itt a tavasz: a gondozók félreérthetetlen helyzetben látták a pumákat, és az oroszlánok sem zavartatták magukat. A kengurukhoz már megjött a gólya, új szurikáták és lajhár is érkezett a Szegedi Vadasparkba.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy itt a tavasz, minthogy a Szegedi Vadaspark állatai szerelembe estek: a gondozók félreérthetetlen helyzetben látták a pumákat, és az oroszlánok sem zavartatták magukat az emberek jelenlétében. Hogy lesz-e eredménye a nagymacskák akciójának, az a jövő titka, ám néhány születésről és új állat érkezéséről már most beszámolhatunk.

Mázliról, a cserfes lámacsikóról már hírt adtunk: ő volt az, akit édesanyja a hóban hagyott születése után, ám gondozói időben észrevették, és meleg helyre vitték. Rajta kívül a szapora selyemmajomcsaládba is új tagot hozott a gólya, és kuriózum, hogy az összes vadasparki kenguru erszénye megtelt: négy kicsi született. Hogy ismét lesz-e köztük fehér, az egyelőre rejtély, a kicsik ugyanis eddig csak a buksijukat dugták ki mamájuk erszényéből. A gondozók azonban abban bíznak, hogy néhány héten belül már kimerészkednek a csöppségek az oltalmat jelentő erszényből.

Az oroszlánok a gyerekek nagy kedvencei a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Schmidt Andrea
Az oroszlánok a gyerekek nagy kedvencei a Szegedi Vadasparkban.
Fotó: Schmidt Andrea

Amszterdamból érkezett az a három szurikátalány, amelyeket gondozóik ottjártunkkor próbáltak új környezetükhöz szoktatni. A csajok mellé egy ifjú is érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertből. Őt egyelőre nem engedték össze lakótársaival. Az új csapatra azért volt szükség, mert az előző párnál nem alakult ki szerelmi kötelék, a vadaspark célja viszont az, hogy ezek az állatok is szaporodjanak. Bár a nőstények már egy-két évesek, a hím viszont csak nyolc hónapos, idővel majd behozza a méretbeli lemaradásait, s akkor elkezdődhet az udvarlás.

Szintén Budapestről érkezett új lakó a lajhár, amelyet a Dél-Amerika Házban nézhetnek meg az érdeklődők. A Guamban született állat igazi túlélő, hiszen egy súlyos betegségen esett át: rákos daganatot operáltak ki a szájából a fővárosi állatkert állatorvosai. Jó ideje tünetmentes, így remélik, hogy állapota Szegeden sem fog rosszabbodni. A Madagaszkár házban pedig a fejmegmentési program keretében ide érkezett fossza párt nézhetik meg a látogatók.

Húsvéti belépőjegy

A húsvét hétfői kígyózó sorok megelőzése érdekében idén előre is meg lehet vásárolni a belépőt a Szegedi Vadasparkba – a pénztárnál április 4-éig. Emellett több pénztárt nyitnak aznap, például a régi bejáratnál is be lehet majd lépni a parkba. Esőnapot is tartanak, a húsvét utáni hétvégén.

Olvasóink írták

  • 2. tevekecske 2010. április 02. 21:02
    „Ha szerelmesek, elveszítik a fejüket, nemde :D”
  • 1. Bike 2010. április 02. 20:38
    „fejmegmentési program...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltöltőkártyával vertek át nyugdíjast

Szeged - Egy 69 éves szegedi nyugdíjastól csalt ki 20 ezer forintot egy ismeretlen férfi, aki magát… Tovább olvasom