Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Bébimodelleket válogattak Szegeden

Szeged - Akár három hónapos kortól pózolhatnak a kicsik a kamera előtt. A fotózással 50 ezer forintot is kereshetnek a szülők, akik főként azt szeretnék, hogy gyermekük ismert legyen. Tegnap egy bébimodell-válogatáson jártunk: megyénkben már tízen dolgoznak a szakmában.
A kifutók világáról nem az apró rugdalók, szőke loknik, fogatlan mosolyok jutnak eszünkbe – holott a szakmát sokan néhány hónaposan kezdik.
– Négy hazai ügynökség foglalkozik bébimodellekkel. Nagy az érdeklődés: több mint 50 jelentkező közül választottuk ki azt a 14-et, akiket ma meghallgatunk. A legfiatalabb „ügyfelünk" 3 hónapos – jelzi Buda Brigitta, egy székesfehérvári modellügynökség ügyvezetője: nem lehet elég korán kezdeni a szakmát. Tegnap azért érkezett Szegedre, hogy gyermekmodelleket keressen – csakúgy, mint korábban tette Kaposváron, Körmenden, Kecskeméten, Debrecenben. Február óta 10 válogatást tartottak megyénkben, már tíz bébimodelljük van itt.

– Egyszerűbb velük dolgozni, mint a húszévesekkel. Közvetlenebbek, nem játsszák meg magukat. Fáradtak persze lehetnek, de általában élvezik a fotózást, mosolyognak. A fotós ilyenkor spontán képeket csinál, igyekszik a kedves pillanatokat elkapni – mutatja be a naponta maximum másfél-két órán át tartó „gyermekmunkát". Amely persze szigorúan az alvási szokásokhoz igazodik.

A hat hónapos Alexa Viktória a castingon is szunyókál egy picit, míg édesanyja, Sajtosné Pelyva Ildikó azt magyarázza: tavaly a kisfiukat vitték el lapunk bébifotózására, most a kislány a soros, hogy „lássa ország-világ".

Bokorból

Mi történik, ha rossz kedve van a gyereknek? Buda Brigitta meséli, fotósuk hosszú, zselézett hajától nemrég egy féléves kislány annyira megijedt, hogy nem volt hajlandó a kamera elé állni. Mivel egy füves, virágos helyszínen dolgoztak, a fotós végül bokorból, messziről kapta lencsevégre a kislányt.

– A szülők 99 százaléka állítja: „a gyerekem szép". Ez még kevés: szerepelni is tudni kell, elviselni az utazásokat, hiszen akad szülő, aki Monte Carlóig utazik a gyermekével – mesél a kritériumokról Buda Brigitta. Gyakori kívánság a szülőktől: legyen a gyermekük ismert. Nagy Klára is ezért hozta el a négyéves Gothárdot és hároméves húgát, Maurát. – A kisfiú maga a megtestesült csibészség, Maura pedig imád pózolni. Meglátjuk: ha van kedvük, csinálják, ha nem, erőltetni nem fogom – hangsúlyozza az édesanya.

– Minden gyermek másra alkalmas, van, aki fotózásokra, van, aki szépségversenyekre. Egyéves korig csak fotózást vállalhatnak, hároméves kortól már köthetünk szerződést – mondja Buda Brigitta. Sminkelik is a gyerekeket. A szülők hozhatják a saját ruhát, kiegészítőket, plüssöket – ez az egyetlen fotózás, mikor eldönthetik, miben vannak.

A kicsik babakozmetikumok, bébiételek arcai lehetnek. Pelenkagyártó, de akár autószalon reklámjában is szerepelhetnek – ezzel a műfajjal 100 ezer forintot is lehet keresni. Fotózásnál 10 és 50 ezer forint a tarifa munkától függően, ebből már bébiételre, pelusra biztosan futja az aprócska modelleknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidám szökdelés a Reök-teraszon

Változatos programmal várják a szegedieket a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) megnyitóján… Tovább olvasom