Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Beborult a markoló, utána a kamion

Tegnapra virradóra beborult a Tiszaszigetről a folyópartra vezető út melletti árokba egy teherautó. A harminctonnás Scania alatt még előző este megroggyant az út, kirakni nem tudták, mert a markoló árokba csúszott. A kocsi ezután éjjel, magára hagyva billent meg.
A hatalmas, megrakott kamion alatt leszakadt az út széle, és a harminctonnás jármű az árokba borult Fotó: Gyenes Kálmán
Egy kőszállító teherautó csúszott tegnapelőtt éjjel a Tiszaszigetről a gátőrházhoz vezető út melletti árokba. Az autó előző este követ vitt a gátépítéshez, de megroppant alatta a betonozott út. A vezető segítséget kért, és jött is egy markoló, hogy kirakja az autót, amelyet azután vissza akartak húzni az útra. Azonban a markoló a jeges úton megcsúszott, amikor meg akartak fordulni vele. A kezelő elmondta: már hátramenetben volt a markoló, amikor megindult az árok felé. Hiába forogtak a kerekei az ellenkező irányba, a gép belebólintott az árokba, a kanala fogta meg. Reggelre pedig a befékezett, stabilnak tűnő a teherautó is oldalra borult. A harminctonnás jármű az út egyik oldalán húzódó árokba, a markoló a másik oldaliba dőlt.
A közelben lakó Nógrádi Istvánné szerint a töltés építésére szükség van, de „ne mindent mindenáron".

Ők naponta azon az úton hordják a gyerekeket iskolába. Személyautóval alig lehet járni a rossz úton, leér az alja – panaszolta az asszony.

Bodó Imre polgármester hangsúlyozta, az 1970-es árvíz idején felvonulási útnak épült betontáblákból az az út. Mivel nem készült megfelelő útalap, nyilván mozognak, töredeznek a súlyos járművek alatt a táblák. A falu pályázaton nyert pénzből hamarosan fölújítja ezt a szakaszt. A betont ledarálják, és ebből készül az aszfaltozott út alapja. A polgármester szerint a betakarításkor arra járó nehéz teherkocsik miatt már régóta romlik az ideiglenes út állapota.

Az árokba borult teherautó egyébként a gát megerősítéséhez szállított anyagot. A Szeviép Rt. a vízügy megbízásából dolgozik a területen. Oltványi József divízióvezető elmondta: a földmunkák elkészültek, a töltés most tömörödik, utána utat építenek rajta. Ehhez szállíttatják a követ alvállalkozójukkal, a Szegedi Mély és Magasépítőipari Rt.-vel Tiszaszigetre. Utóbbi cég műszaki igazgatója, Faludi László arról tájékoztatott, hogy szállító cégektől rendeltek kőszállítást. Nem tudta pontosan megmondani, melyik alvállalkozójuk autója borult be az árokba, ugyanis valószínűleg a szállító cég is alvállalkozókkal dolgoztat. A baleset úgy történt, hogy két szembejövő autó kerülte egymást, amikor az egyik alatt megmozdult az átnedvesedett útpadka. Úgy tudjuk, Tatabányáról hozták a követ. Az egyik utolsó kör lett volna az, amelynek során megroggyant a betonút. A többi kocsi már nem mert bemenni a gátig, hanem útközben itt-ott leborították a követ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarban nem segít a múzeum

Óriási közönséget vonzott a Munkácsy- és – megyénkben – a Chagall-kiállítás, ám közben a… Tovább olvasom