Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Becherer Ferenc az év vállalkozója

Szeged - Az év vállalkozója díjat nyerte meg Becherer Ferenc zsombói asztalosmester. Nem ez az első elismerés az 1972 óta működő vállalkozás életében.
Zöldre festett műhely, tölgyfaillat, fehér cica, név szerint Egér, a szolgálati kandúr. Becherer Ferenc zsombói asztalosmester és fia, Gábor egy fenyőfa ajtón dolgozik. Amikor megjelenünk – Becherer Ferenc Az év vállalkozója díjat kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől, erről kérdeznénk –, a mester előbb egy kicsit vizsgáztatja az újságírót az élet dolgai témakörben, végül úgy dönt, beszélget velünk.

Elmondja: ma már minden igény egyedi, a megrendelők kitalálják, internetről szedik, lerajzolják, hogy milyen formájú, színű ajtót, konyhaszekrényt akarnak. A fa divat, a megrendelésnek az ötlet és a pénztárca szab határt.

Az év vállalkozója díj büszkeség és öröm, de nem az első kitüntetés az 1972 óta működő vállalkozás életében. Becherer arany- és ezüstkoszorús mester, a műhely falán 1980-ból való a panaszmentesen dolgozó kisiparos elismerés. A céget nem reklámozza, mégis sok a munka, az ügyfelek egymásnak ajánlják.


Az év vállalkozóit a Művészetek Palotájában köszöntötték, ahol – mint a mester és 32 éves fia megállapították – gyönyörű a hajlított diófa burkolat. Ha szépet látnak, megjegyzik, ugyanis – szól egy tanulóként hallott mondás – szemmel szabad lopni, nem kézzel.

Bechererék azt mondják, a jó asztalost az teszi, hogy szereti a szakmáját. A sikerélmény pedig motivál. Ha egy tanuló képes valamit alkotni – akár egy fodrászasztalt a barátnőjének – és erre büszke, akkor megszereti a mesterséget.

Gábornál tizenéves korban kezdődött a – megfogalmazása szerint – finom terelés. Élvezi, amit csinál, de ha meggondolná magát, informatikus is lehet, abból diplomázott. Egyelőre azonban marad a műhelyben, mert mint mondta: édesapjával nem csupán munkakapcsolata jó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyre költözött az alvásdiagnosztika

Szeged - Új helyen, elegáns és otthonos környezetben nyitották meg a hét végén a legkorszerűbb… Tovább olvasom