Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Becsey: semmi nem indokolja M43-as építésének késését

Szeged - Semmi nem indokolja a késlekedést az M43-as út építésével kapcsolatban - mondta Becsey Zsolt néppárti europarlamenti képviselő szerdán Szegeden. A politikus más, Dél-Alföldet érintő uniós kérdésekről is beszélt sajtótájékoztatóján.

Semmi nem indokolja a késlekedést az M43-as út építésével kapcsolatban. Brüsszelben már várják a magyar nagyprojektek dokumentációját, de egyelőre hiába – jelentette ki Becsey Zsolt néppárti europarlamenti képviselő szerdán Szegeden.

Hozzátette: ha a papírok végre megérkeznek, Brüsszel felgyorsítja az ügyintézést, erre ő ígéretet kapott. A politikus más, Dél-Alföldet érintő uniós kérdésekről is beszélt, például, hogy a térségnek önálló képviseleti irodát kellene nyitnia Brüsszelben. Ez többek között hatékonyabb lobbizást, jobb információáramlást jelentene. Ehhez már csak Szeged és Hódmezővásárhely támogatására vár a régió többi városa. Ha a két város igent mond, akár már ősszel nyithat az iroda.

Becsey Zsoltot az érintett polgármesterek keresték meg, hogy támogassa egy határátkelő nyitását Ásotthalom és Királyhalom között. A politikus azt mondta: Brüsszel nem szól bele, csak annyi a kikötés, hogy Schengen-konform legyen az átkelő. Becsey támogatja az ötletet, de a döntés a kormányé.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 3. e 2008. február 07. 09:42
  „addig nem épitik meg az utat mig egy fejes nem hal meg ezen ez uton olimpiát akarunk mikor egy hülye utat sem tudunk megépiteni a horvátoknak hogy sikerült 10 éves háboru után ez kész röhely magyarországon 1 ember miat is évekre leáll az épitkezés a többség érdeke nem számit”
 • 2. joy 2008. február 06. 21:52
  „Isten barmai lassan dolgoznak.
  :o(”
 • 1. Ellenzéki 2008. február 06. 19:01
  „Ez a nyilatkozó emberke a hazai viszonyokkal nincs tisztában!
  Karsai, az MSZ(M)P képviselője mondta jól:
  "A brüsszeki pénzek csak a Bajnai Gordon lap-topján léteznek!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonalkódokkal próbáltak csalni egy szegedi nagyáruházban

Szeged - Sajátos módját választotta a bevásárlási költségek csökkentésének egy 40 éves asszony az… Tovább olvasom