Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Becsey Zsolt Bánátért is lobbizik

Temes megye érdekeit is képviseli ezentúl Becsey Zsolt az Európai Parlamentben. Az euroképviselő olyan ügyek mellett áll ki, mint a közös árvízvédelem, az M43-as folytatása vagy a Szeged–Temesvár vasútvonal.
Szorosabbra kívánja fűzni a szegedi és temesvári képviselői irodák együttműködését, és ez ügyben a napokban tárgyalt egymással Becsey Zsolt néppárti euroképviselő és Toró T. Tibor. A Temes megyei parlamenti képviselő a Romániát, különösen a Temes megyét érintő EU-s folyamatokban kíván Becsey Zsolt szegedi irodájára támaszkodni, mivel e térségnek a romániai Európai Parlament-megfigyelők között nincs magyar küldöttje.

– Megállapodtunk, hogy minden fontos infrastrukturális és kulturális kérdésben lobbizok a Bánát érdekében – mondta Becsey Zsolt. Ilyenek az M43-as folytatása, a tiszai hajózás, illetve a Bega hajózhatóságának visszaállítása, a közös árvízvédelem, valamint 2006-ban Bartók Béla születésének 125. évfordulójára rendezett nagyszentmiklósi fesztivál, melynek művészeti igazgatója Kerek Ferenc, az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának főigazgatója lesz. Ilyen a Szeged–Temesvár vasútvonal megépítése is annak ellenére, hogy az Arad–Szeged–Szabadka vonal jelenleg nagyobb támogatottságú.

Az uniós képviselő hangsúlyozta: az együttműködés Szeged érdeke is, hiszen a városnak kapuként kell működnie Románia és az unió között. Toró T. Tibor hozzátette: a Szeged–Temesvár testvérkapcsolatnál remélhetően gyümölcsözőbb lesz ez az együttműködés, a testvérvárosi kapcsolat ugyanis jellemzően csupán protokolláris jellegű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János szerint a 22-es csapdájában vagyunk

Áder János szerint a 22-es csapdájába manőverezte az ország gazdaságát az MSZP–SZDSZ-kormány,… Tovább olvasom