Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Becsületrend Csernus Sándornak

Szeged - Becsület és haza. Ez a jelmondata a legmagasabb francia állami elismerésnek, a Francia Köztársaság Becsületrendjének.
A rangos kitüntetés lovagi fokozatát Csernus Sándornak, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar dékánjának, történésznek, a Párizsi Magyar Intézet volt igazgatójának ítélte a becsületrend nagymestere: a francia köztársasági elnök, és az általa vezetett testület. A Becsületlégió tagja lett Csernus Sándor, aki tegnap délután vette át a becsületrend Chevalier de la Légion d’ Honneur fokozatát a francia nagykövettől annak rezidenciáján. A becsületrendet Napoléon Bonaparte, Franciaország első konzulja alapította. A kitüntetettek között olyan jeles magyar személyiségeket is találni, mint például Munkácsy Mihály festőművész, Eötvös Loránd fizikus, Kosáry Domokos történész, vagy a szegedi Martonyi János külügyminiszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államosított levéltár: kutatóműhelyből hivatal?

Két év alatt kétszer is változhat a megyei levéltárak tulajdonosa. Az már biztos, hogy januártól a megyétől a kormányhivatalhoz kerülnek. Tovább olvasom