Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Bedugult a belváros a lezárt rakpart miatt

Szeged - Kedden és szerdán is megbénulhat a szegedi belváros forgalma a reggeli csúcsban – akárcsak hétfőn. A lezárt rakpart miatt órákra beragadt a Belvárosi híd és a belváros, a Római körút javítása pedig óriási dugót okozott a Bertalan hídon. A délutáni csúcsban majdnem ugyanez volt
a helyzet.
Egyszerre két helyen is megbénult a közlekedés tegnap a reggeli csúcsban Szegeden. Megemelkedett a Tisza vízállása, ezért a vízügy illetékesei hajnalban úgy döntöttek: zárva marad a rakpart. Ezzel elvágták a szegediek fő közlekedési útvonalát, ami fél órával a munka- és iskolakezdés előtt óriási dugót okozott a belvárosban. Reggel fél 8-tól egy órán át gyalog, biciklivel vagy villamossal gyorsabban lehetett haladni, mint autóval. Megállt a forgalom a Belvárosi hídon, ettől a kocsik a Székely soron és a Népkert soron kényszerültek toporogni – fél óra alatt jutottak át a hídon. Az Újszeged felé igyekvők eldugították az Oskola, a Somogyi utcát és a Dugonics téri kettős körforgalmat. A Tisza Lajos körúton a Hősök kapujáig, a Kálvária sugárúton a nagykörútig állt a sor, telt ház volt a kiskörúton. Lépésben huszonöt percbe telt elaraszolni a Belvárosi híd lábáig.

Ez nem egy hétköznapi, szokásos dugó volt a Bertalan hídon. Fotó: Segesvári Csaba
Ez nem egy hétköznapi, szokásos dugó volt a Bertalan hídon.
Fotó: Segesvári Csaba

Égető szükség lett volna a kerülőútra, ugyanis tegnap reggel a Bertalan hídon sem lehetett közlekedni Szeged felé. Ahogy az útfelújítók ígérték: reggel fél 8-kor lezárták a Római körút hídról levezető külső sávját. Abban a pillanatban, ahogy a békéscsabai Swietelsky Építő Kft. és a megbízó Magyar Közút Kht. munkásai kitették a terelőtáblákat a nagykörút Szilléri sugárút és József Attila sugárút közötti részére – feltorlódtak a buszok, kamionok, személyautók. Azonnal a híd újszegedi lábáig nyúlt a dugó. Fél óráig tartott átkelni.

Segített volna a helyzeten, ha mindenki, aki a hidak valamelyikére vagy a belvárosba megy, korábban elindul. Mert a türelmetlen, agresszív sofőrök sem haladtak gyorsabban, csak egymást idegesítették a dudálással.

Ezzel szemben a nagykörúton és a Bertalan hídon szinte zavartalanul lehetett haladni.

Bármelyik amerikai metropolisz megirigyelné ezt a beállt kocsisort. Fotó: Segesvári Csaba
Bármelyik amerikai metropolisz megirigyelné ezt a beállt kocsisort.
Fotó: Segesvári Csaba

Ma és holnap reggel megint torlódásokra kell számítani. A Tisza tetőzik Szegednél, szerdáig biztosan zárva lesz a Huszár Mátyás rakpart. A Felső-Tiszáról vízutánpótlás érkezik, miközben a Maroson lassú apadás kezdődött. A hét közepére újabb esőzések várhatók, ezért még nem tudni, hogy a hét végére feloldható lesz-e a rakpartzár – tudtuk meg Andó Mihálytól, az Atikövizig központivédelem-vezető helyettesétől.

Deszki folytatás

Az útépítők másik brigádja folytatja a 43-ason a Deszk és Klárafalva közötti három kilométer javítását. Tegnap a reggeli csúcs után egész nap egyenletes volt a forgalom, legfeljebb 500-1000 méteres torlódások alakultak ki – kaptuk a tájékoztatást a deszki polgárőröktől.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. NTK 2008. április 22. 16:00
  „Ha jól emlékszem Szegeden kb. 40-50 ezer szgk. van. Mi lenne ha mi is felnőnénk a nyugati átlaghoz és minden második embernek lenne kocsija és azt használná is. A forgalom gyorsabb áthaladása érdekében inkább a Nagykörút szélső sávjait is meg kellene "nyitni". 2X3 sávon azért nagyobb lenne az áteresztő képesség. A Szilléri sugárutat pedig nem kellett volna leszűkíteni. A mai világban amikor az idő pénz nekem pl. nem mindegy, hogy a buszon zötykölődök egy órát vagy kocsival beérek 20 perc alatt a munkahelyemre. A hídon kialakult helyzettel sajnos addig nincs mit kezdeni amíg meg nem épül a harmadik. Lehet, hogy azt már érdemes lenne 2x3 sávosra építeni?

  Nekem annyi a szerencsém, hogy reggelente nem visz a belváros és a hidak felé az utam. Amikor Szegeden laktam ahová lehetett én is mindig biciklivel jártam. Persze azért a nagybevásárlást nem azzal intéztem.”
 • 32. lilik 2008. április 22. 15:12
  „T.Hné! Az egyházé csak a Dóm és annak lépcsői. A járda és főleg az úttest már nem,annak gépjárműhasználatáról a torony alatt dönthetnek.”
 • 31. sok idióta 2008. április 22. 14:34
  „Rosszhejesíró!

  Látom én is közlekedés közben, hogy van aki 3 sarokra megy autóval, vagy az iskola előtt kirakja a gyereket és kocsival megy a boltig (100 méter) de a gyerekét nem kíséri el a kapuig, mert arra is lusta.
  Nekünk sajnos csak egy 200000 ft-os samaránk van, de a komfort aránytalan az SZKT-kerékpár árakhoz, mert ha normálisan bicajozol...az sem olcsó( tesco bicaj).
  Asszem nálunk a büszkélkedés kizárva ;)”
 • 30. rosszhejesíró 2008. április 22. 14:03
  „Sok idióta

  Én sem vagyok számtantanár de te a 60 ezer forintot, ami egyszeri beruházás összehasonlítod a benzinpénzzel, ami egy másik egyszeri beruházás, a másfélmilliós autó nélkül nincs.
  Egyébként csak akarni kell. A többi okoska meg ne mentse magát, inkább gonooljon arra, hogy tehet-e ő is az egyre elviselhetetlenebb kocsiszaporulatért. Komolyan van egy autós, aki csak elengedhetetlen szükségből használja az autót? VAGY GYAKRAN ELŐFORDUL: A NEHOGYMÁÁÁÁ NE HASZNÁLJAAAAAM A TULAJDONOMAAAAAT. NYAFI NYAFI.
  Igazad van. Érett logiakai hozzáállás. De mit tesz a vadász, ha tilalom van és előkapja e logiaki képletet? Vagy a tűzoltó, aki kurvára unja már, hogy a tulajdonában lévő proroltó ott lóg a falon má egy éve. Hú nagy bajban lennénk, ha a szükséges hasaználatot felváltaná az érzelmi. (AZ ENYÉÉÉÉM ÉS NEM LÁTJA SENKI, BÜSZKÉLKEDNI AKARÓÓÓÓÓK!)
  Csokolom logicica!”
 • 29. rpm 2008. április 22. 13:41
  „a pesti rakpartokat az utolso pillanatban zárják csak le,és nagyon gyorsan megnyitják.itt pedig az illetékes hétvégi programjának nyuga lma miatt már ezt jo előre megteszik a "szakemberek".még ma is járhato volt.”
 • 28. csanyiv 2008. április 22. 13:40
  „Hozzáteszem, ha esti órákban végeznék a felújítást vagy hétvégén akkor meg az lenne a baj. A Dóm teret még véletlenül sem szabad kinyitni ilyen marhaságért, éppen az lenne a cél, hogy legalább a Belvárost sikerüljön autómentesíteni. A Kelemen-Somogyi utcai őrületet az azt okozóknak kell majd szépen csökkenteni józan ész felhasználásával, különben soha nem lesz minőségi fejlődés az élhető város irányába. Érdekes, hogy a családunkban lassan 40 éve vannak autók, de soha nem okozott gondot tömegközlekedést (is) használni, alkalmazkodni egy egész jól elviselhető 160ezres város életéhez, pedig a családban jártak a Tömörkénybe, a Ságváriba, éltek, dolgoztak és dolgoznak is családtagok a kiskörúton belül...”
 • 27. Úgymond 2008. április 22. 12:54
  „A Tisza áradása miatt emberemlékezet óta le kell zárni az alsó rakpartot. Ez hozzá tartozik Szeged életéhez. Az útfelújítás? Tessék mondani: ha rossz az út az a baj, ha javítják, az a baj, akkor mi legyen? Szerintem aki ilyenkor autóba ül, számoljon a helyzettel és kész. Nem kell erről annyit beszélni.”
 • 26. Hné 2008. április 22. 12:52
  „Eszébe ne jusson valaiknek, hogy talán erre az időre a Dóm teret ki lehetne nyitni, és csökkenteni vele a Kelemen-Somogyi utcai őrületet.
  Vagy mindenki fél a papoktól?”
 • 25. Vega 2008. április 22. 11:59
  „"Újszeged, Deszk, Tiszasziget, Szőreg, Kübekháza nagy ütem ben fejlődik. Egyre több a kiköltöző család"
  erröl ugye irt a DM is, hogy megindult a dezurbanizáció. a dolog érdekessége ugye, hogy az egyén kiköltözik aztán ugyanugy bejár "kívülállóként" és hát persze, hogy neki a legnagyobb a szája, ha nem ér be idöben...
  szeged belvarosat nem mondanam irgalmatlan meretünek, igy legalabb ilyenkor (utfelujitas, tisza áradás) le lehetne tenni az autot a torontal teren, a ligetnél. nem azt mondom, hogy mindig és mindenki, de van egy olyan erzesem, hogy azert most joparan megtehetnék (ezzel segitve azokat, akiknek ugye _feltetlenül_ autoval kell hogy közlekedjenek). az meg mar slusszpoen, hogy ott még fizetni sem kell a parkolasert...”
 • 24. Mil 2008. április 22. 11:58
  „Én meg antiszociális vagyok, és lusta is. Azaz busz, bicó kilőve. Az autómban elrejtőzhetek, és kényelmesen, izzadás, fáradtság nélkül odaérhetek uticélomhoz :) Speciel dugóban nem szoktam közlekedni, mert nem a csúcsban járok. És nem is megyek sokat összességében, de általában elég rövid távokat. Munkába 2-3 km pl. Bevásárolni párszáz méter, dehát sok a cucc, bicóvel érdekes lenne hazahozni.”
 • 23. erus 2008. április 22. 11:34
  „Anyák szégyene marynagy! 12 hónapos gyereket, aki csak tipeg jó esetben, és 10-12 kiló a súlya, mellé kabát, pelenka, innivaló, ennivaló ha 3 óráig távol vagy otthonról és 2-3 km-re mész hogyan rakod bele egy kenguruba?”
 • 22. picicica 2008. április 22. 11:18
  „Kicsit a dolgok mögé is kellene nézni. Nem csak arról van szó hogy autó, gyalog, kerékpár vagy babakocsi. Újszeged, Deszk, Tiszasziget, Szőreg, Kübekháza nagy ütem ben fejlődik. Egyre több a kiköltöző család, sokan építkeznek. Ezeknek az embereknek a többsége Szegedre jár be dolgozni. A városvezetésnek végre be kellene látni, hogy szükség van még egy hídra!!! Szerezzenek uniós támogatást! Építsék meg! A forgalom nem fog csökkeni!”
 • 21. sok idióta 2008. április 22. 11:12
  „Egy családnak, ha bicajjal akar dolgozni , és oviba járni akkor a 2 bicaj a 4 gyereküléssel az kb 60000 ft...5 havi benzinpénzünk(6 havi bérlet, amíg a gyerekeknek nem kell). Nem mindenki tud ja az életébe a bicajozást még jó időben sem beilleszteni. Néha nélkülözhetetlen a csomagtartó, az időjárásfüggetlenség.
  Kerékpárosvilágmegváltófélistenek, mit zavar benneteket a hídon a dugó?
  Megengeditek, hogy használjam a tulajdonomat? (nem wc-re járok vele)”
 • 20. cseles 2008. április 22. 10:51
  „Ti most a cikkhez szóltok hozzá, vagy fújjátok a magadétokat, szidjátok egymást mint Orbán Gyurcsányt, ez előbbre viszi a dolgotokat, vagy jó itt levezetni az idióta hülyeségeiteket, ki -hogy csinálja, na ezért vagyunk ebben az országban ott ahol vagyunk, ti kicsiben marjátok egymást, ahelyett hogy jó ötletekkel versengenétek. Hajrá autós, hajrá biciklis, babakocsis, meg a többi fittyfene.”
 • 19. blueshark 2008. április 22. 10:49
  „autókell!

  Rendkívül magas az IQ-d!!!!!!!”
 • 18. blossom 2008. április 22. 10:45
  „utfelujitas ok!miert nem az esti es ejszakai orakban javitanak??talan nem lenne enyire feltorlodva a fout.2 altalaban nem ilyenkor szokott lenne az aradas???kerulo ut miert nem lett biztositva???tipikus magyar gondolkodas eloszor csinaljuk aztan gondolkodunk hogy valamit k.... el kurtunk!!”
 • 17. biciklis 2008. április 22. 10:20
  „Sok idióta!
  Húsz perc. Ennyivel kelett volna korábban felkelni normál esetben, hogy biciklivel beérjen dolgozni akárki. De most, hogy ennyi idiótát nevelt ki az "autókel"l és társai, egy órával kell hamarabb kelnetek.
  Gyogyósok!”
 • 16. autókell 2008. április 22. 10:16
  „Én akkor is kocsival megyek, ha egy óra alatt jutok be a kurva városba. Nem érdekel. Azért vettem a kocsit, hogy lássák. Ki pofáz nekem rációról. Kit érdekel a józan ész, meg a tetves Földgolyó. Akkor is kocsival fogok menni, kapjátok be rohadt kerékpárosok!”
 • 15. GabikaX 2008. április 22. 10:08
  „"a városatyáknak szolgálati kocsijuk van, vagy legalábbis költségtérítéses autójuk..! és persze parkolójegyet kapnak egész évre a kék zónába!!! És nemcsak az atyáknak, hanem az összes O.V.-nek és a város saját cégei vezetőinek. Igy könnyű rendre szoktatni másokat! aki nem hiszi járjon utána!!!"

  A kék zónába? Nem hiszem, zöldet kapnak, vagy kombináltat. Amúgy nem tudnának megállni a városháza előtt :)))”
 • 14. katablu 2008. április 22. 10:00
  „a városatyáknak szolgálati kocsijuk van, vagy legalábbis költségtérítéses autójuk..! és persze parkolójegyet kapnak egész évre a kék zónába!!! És nemcsak az atyáknak, hanem az összes O.V.-nek és a város saját cégei vezetőinek. Igy könnyű rendre szoktatni másokat! aki nem hiszi járjon utána!!!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakat alatt marad a gereblyés gyilkos

Balástya - A Csongrád Megyei Bíróság helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság egy hete meghozott… Tovább olvasom