Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Befestik a Belvárosi hidat

Galambpiszok csúfítja a Belvárosi hidat, de madárriasztóra nincs pénze az önkormányzatnak. Viszont átfestik a hídszerkezet egy részét.
Sokszor galambok százai lepik a hidat. Fotó: Segesvári Csaba
Galambpiszok, madártetem „díszíti" Szegeden a Belvárosi hidat. Nyáron rengetegen közlekednek itt gyalog, ügyesen kell manővereznie annak, aki „szerencsefolt" nélkül szeretné megúszni az átkelést.

Évek óta szó van arról, hogy galambriasztót szerelnek a hídra, de erre eddig a városi költségvetésből nem jutott. Serege János, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részleg vezetője elmondta: 8-10 millió forintba kerülne a rendszer kiépítése. – Előbb-utóbb meg kell oldani a problémát, mivel a galambürülék a járdát és a szerkezetet is elcsúfítja – jelentette ki.

A hidat a Magyar Közút Kht.-tól 1993-ban vette át kezelésbe a környezetgazdálkodási kht. Az ezt követő két évben a teljes szerkezetet felújították, azóta nagyobb munkát nem végeztek. Az idén a hídszerkezet egy részét átfestik, a napokban eldől, hogy kivel végezteti el a munkát a kht. A hamarosan kezdődő munka a hídpálya belső felületére vonatkozik, a gyalogjárdától a virág- és zászlótartókig. Az állagmegóvás mellett az is cél, hogy a graffitiket eltüntessék, majd olyan védőbevonattal lássák el a pilléreket, hogy azokról az esetleges firkákat könnyebben el lehessen távolítani. A felújításra 10-15 millió forintot szán az önkormányzat.


Lezárás

Tavaly az újszegedi oldalon a Ligetfürdővel határos hídkorlátokat és a dróthálót a környezetgazdálkodási kht. a Szegedi Fürdők Kft.-vel közös finanszírozásban festette át. Az idén a kht. a szegedi oldal feljáróit övező korlátokat mázoltatta át. Ezek a munkák másfél, kétmillió forintba kerültek, útlezárás nélkül meg tudták oldani. Az elkövetkező egy hónapban viszont a gyalogjárdákról elterelik a forgalmat. A festés az autók közlekedését nem akadályozza. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom