Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Befuccsolt a Klubpetrol-hálózat

Felszámolás alatt áll a Klubpetrol-kutakat korábban ellátó Hungaronafta Kft., de kútjai nem zárnak be. A megyében egyedül egy mórahalmi töltőállomás tartozott a hálózathoz, amelynél ugyanúgy lehet tankolni, mint eddig.
Mórahalmon a Röszkei úton található a még mindig Klubpetrol nevet viselő benzinkút. Holott a korábban franchise rendszerben működtetett töltőállomás már tavaly novemberben megszakította a kapcsolatot az „anyahálózattal", mivel az egyik napról a másikra nem szállított neki üzemanyagot. De nemcsak Mórahalomra, hanem a többi kútra sem.
A mórahalmi benzinkút üzemeltetője – aki nem járult hozzá, hogy nevét leírjuk – azt mondta, nem érti, miért most járja be az országot az a hír, hogy vége a Klubpetrolnak.

A válasz a következő: most indult a hálózatot működtető Hungaronafta Kft. ellen felszámolási eljárás, mivel több mint kétmilliárdos tartozást halmozott fel. A hitelezők között nagyobb és kisebb cégek egyaránt vannak, a felszámolást végül egy kétmilliós, lejárt számlája miatt rendelték el. A Klubpetrol az ezredfordulótól azzal vált ismertté az országban, hogy mindig az aktuális üzemanyagár alatt, jellemzően 10 forinttal olcsóbban árulta a benzint. A Mórahalmon átvezető 55-ös út mindkét oldalán megszokott Klubpetrol tábla – alatta a mínusz 10 forintról a reklámfelirat – már 2005 óta nincs kirakva: akkor lett ugyanis szabadáras az üzemanyag, s már nem volt mihez viszonyítani a mínusz 10 forintot.

A Röszkei úti kút immáron magán-töltőállomásként üzemel, akárcsak konkurenciája, a Bajai úti. Az elsőnél 277, a másodiknál 275 forintért adták a 95-ös benzin literjét tegnap. Egymással versengenek, mindketten olcsónak számítanak a jelenlegi 285-287 forintos árakhoz képest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint kevesen voltak a képviselők

Ismét határozatképtelen volt a szegedi ellenzék kezdeményezésére tegnap reggelre összehívott… Tovább olvasom