Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Beintett a bíróság, épülhet a bicikliút

Beintett a bíróság, épülhet a bicikliútNem sokáig kell már a forgalmas útszakaszt használniuk a biciklizőknek. Fotó: Karnok Csaba
Elutasította a bíróság a Szeged és Algyő közötti kerékpárút építési engedélyét megtámadó keresetet. Az állam szerint még idén ősszel megépülhet a hiányzó szakasz.
Novemberre elkészülhet a 47-es melletti, Szeged és Algyő közti kerékpárút hiányzó szakasza. Az építési engedélyt, ahogy arról lapunkban többször írtunk, egy magánszemély támadta meg (2016. április 13.: Bíróság előtt a 47-es bicikliútja). Ugyanaz az ember, aki hat éven át azt akarta elérni, hogy a bicikliút a főút másik oldalán húzódjon, és ne hasítsanak ki az ő telkének széléből egy darabot.

Az eljárás elhúzódott, ezért az építtető, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. úgy döntött, három szakaszra osztja a beruházást. Algyő és a Kastélykert vendéglő között, illetve a kérdéses porta szélétől Szegedig tavaly év végére elkészült a kerékpárút. A hiányzó másfél kilométeren szintén látszik már a nyomvonal, mert időközben kisajátították a területet, a harcoló tulajdonos portájából is. Ő ezután támadta meg az építési engedélyt, majd a másodfokú határozatot is, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. Emiatt nem lehetett eddig befejezni az utat, amelynek elkészült szakaszain már így is sokan járnak.

„Tájékoztatjuk, hogy a kérdezett ügyben a bíróság a felperesek keresetét elutasította, így a kerékpárút megépíthető" – tájékoztatta most lapunkat a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya. A NIF kommunikációs igazgatóját, Loppert Dánielt olvasóink érdeklődését közvetítve félévente kérdezzük arról, mi a helyzet a bicikliúttal. Most azt közölte, mihelyt írásban megkapják a bíróság jogerős ítéletét, meghirdetik a közbeszerzést, kiválasztják a kivitelezőt, és ha semmi sem jön közbe, szeptemberben elkezdődhet, novemberre be is fejeződhet a bicikliút-építés.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geometrikus formák a festészeti tárlaton

Geometrikus formák a festészeti tárlaton
Száztizennyolc kortárs alkotás tekinthető meg a szegedi Reök-palota első és második emeletén a holnap nyíló XVI. Táblaképfestészeti Biennálén. Tovább olvasom