Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Beíratások ma és holnap

Szeged - Ma és holnap lehet óvodába, illetve általános iskolába íratni a gyerekeket Szegeden. A választott intézményben minden jelentkezőt regisztrálnak, döntés azonban csak később születik.
Ma és holnap tartják Szegeden az óvodai és általános iskolai beíratásokat. Az önkormányzati fenntartású iskolákba várhatóan 1200 gyereket, egyéb intézményekbe pedig további 350–400 elsőst íratnak be a szülők, akiknek erre csupán ez a két nap áll rendelkezésre. A lakókörzet szerinti vagy választott iskolát ma 10 és 18 óra, holnap pedig 8 és 16 óra között kereshetik fel a gyermek születési anyakönyvi kivonatával, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító eredeti igazolással, valamint a szülő vagy törvényes képviselő személyazonosító igazolványával.

Nem csökkent az induló első osztályok száma Szegeden: ahogyan tavaly, idén is 45 közül választhatnak a hatévesek szülei. A 19 önkormányzati és 10 egyéb – egyetemi, alapítványi, illetve egyházi – fenntartású iskola közül mindössze nyolcban történt változás: felében eggyel kevesebb, másik felében eggyel több osztály indul, mint tavaly szeptemberben. A létszámnövelésről, illetve -csökkentésről az előzetes érdeklődés és az intézmények befogadóképességének ismeretében döntöttek.

Az óvodákban szintén ma és holnap vannak a beíratások 8 és 17 óra között. A felvételt elsősorban abba az intézménybe lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik vagy szülője dolgozik. Más óvodába csupán akkor van lehetőség bekerülni, ha azt a férőhelyek száma lehetővé teszi.

Szatymazon is

A szatymazi óvodába (József Attila utca 3.) ma és holnap 7.30 és 16.30 között lehet beíratni a gyerekeket. A szülők vigyék magukkal a gyermek anyakönyvi kivonatát, taj- és lakcímkártyáját, az egyik szülő személyi azonosítóját, a gyermek oltási kiskönyvét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Magyarország nekem nem tartozott semmivel˝

17 évesen, embercsempészek segítségével próbált Afganisztánból Angliába jutni a most 25 esztendős Majidi Faihash. Tovább olvasom