Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Békacomb a virágok között

A felsővárosi Gőry Pince és Terasz lett a győztese a Rádió Plusz szavazásának, melyben Szeged legjobb éttermére voksolhattak a hallgatók.
Decembertől másfél hónapig szavazhattak a Rádió Plusz hallgatói kedvenc szegedi éttermükre. A tegnap lezárult játék eredménye szerint legtöbbjük a Gőry Pince és Teraszra adta le voksát. A felsővárosi étterem a közel háromezer szavazat majdnem 20 százalékát kapta meg.
– Úgy gondolom, a hely egyedi légkörének és specialitásainknak köszönhetjük a sikerünket – mondta Ábel Antal a Gőry üzletvezetője.

Csapatuk újabb és újabb ételeket talál ki, étlapjuk 90 százalékát saját különlegességeik teszik ki. Legfrissebb ajánlatuk egyike a boszorkányos pulykamell, de roston sült nyelvhalat vagy békacombot is lehet rendelni a népszerű helyen. – Az ételnek már külsőre is különleges élményt kell nyújtania, a vendégeink sokszor le is fényképezik teli tányérjukat – mondta Ábel Antal, aki elárulta, a Gőry több elismerést is kapott már az évek során: háromszor nyerte el „a város legvirágosabb étterme" címet.

A győztes a Rádió Plusztól 100 plusz 2 ezer forint értékű hirdetési csomagot és egy emlékplakettet kap jutalmul. – Szeretnénk hagyományt teremteni a voksolással, év végén újra megkeressük a legjobb éttermet – mondta Vass Imre, a rádió ügyvezető igazgatója. A másfél hónap alatt 43 vendéglátóhelyre érkezett szavazat. A skála széles volt – akadt, aki a legjobbat egy lángossütőnél ette.

A Rádió Plusz háza táján nem a szavazás az egyetlen újdonság az utóbbi időben: nemrég költöztek új, Római körúti stúdiójukba. – Rövidesen megérkezik az új adóberendezés is, amivel Szegeden megháromszorozzuk a Rádió Plusz jelének nagyságát, így mi leszünk a legerősebben sugárzó rádióadó a városban – újságolta Vass Imre. Ezt a szegedi hallgatók az adás minőségének javulásán érzékelhetik majd, és a távolabb élők számára is fogható lesz a rádió.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módszertani központ a művészmoziban

Az országban elsőként a szegedi művészmoziban hoznak létre módszertani központot a mozgókép és… Tovább olvasom