Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Bekeményít a szegedi hőszolgáltató

Szeged - Az én házam az én váram, vagyis senkinek semmi köze hozzá? Nem tisztázott kérdés. Különben nem fordulhatna elő, hogy az egyik legnagyobb szegedi társasházkezelő cégnél minden hatodik lakó csal a vízszámlával.
Mikor köteles a villanyosokat, gázosokat, vízműveseket beengedni a lakó? Mi történik, ha többszöri felszólításra sincs otthon? Kiderül a keddi Délmagyarországból.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 13. dodó 2011. március 08. 18:14
  „Azt észrevettétek-e a számla vizsgálatakor, hogy a felmelegített (és 15-20 fokkal lehűlt) vizet nem forgatják vissza, hanem egyenesen a csatornahálózatba vezetik és újra hideg ivóvizet melegítenek? Ez kiderül a rovatokból, mint ivóvízdíj, víz m3 díj, melegítési díj, csatornaterhelési díj?

  A vizeseknek a körmére kellene nézni, súlyos büntetéseket kiszabni csalásért, a fogyasztókat kárpótolni.
  Ettől függetlenül, a nemfizetőknél két hónap tartozás után letiltást, foglalást vagy árverezést kellene eszközölni!”
 • 12. lidocain 2011. március 08. 14:04
  „hozzánk még egyetlen egyszer sem akart bejönni egyik vizóraleolvaső sem.
  a számlázás meg... amennyit nem szégyellnek.
  a 12 ezres villanyszámlából is a tényleges fogyasztás talán 5-6 ezer lehet a többit meg ugy fizetjük,mer vannak.
  azért az is vicc (ha tudnánk rajta nevetni) hogy európában nálunk a legdrágább az energia,a viz, az élelmiszer,a benzin.
  érdekes,hogy nálunk holnap 5 forinttal felmegy a benzin ára,a horvátoknál ugyanennyivel le.
  viszont nekünk van nemzeti kormányunk,nekik meg nyilván nincs.”
 • 11. macs 2011. március 08. 12:48
  „Nálatok milyen meleg a melegvíz? Sajna nincs hőmérőm, így csak azt tudom, hogy közvetlenül a melegcsapból folyó víz égeti a kezem.”
 • 10. varadipal 2011. március 08. 09:14
  „Milyen hőfokúnak kell lennie a melegvízcsapból kifolyó víznek? Minek a keverőcsap a kádnál, ha még 40 Cfokot sem éri el a melegvíz hőfoka? Ki csal? Ki ellenőrzi a szolgáltatót? Mikor kapom vissza kifizetett és a szolgáltatott meleg víz hődíj árának különbözetét?”
 • 9. gereben 2011. március 08. 06:18
  „kalkutta, helyesbitelek: A terepjáró rokkant igazolvánnyal az ikv elött szokott parkolni az utóbbi hónapokban munkaidőben.....”
 • 8. kalkutta 2011. március 07. 23:23
  „A hőszolgáltató és az összes többi szolgáltató csal! Hogy minél többet kaszáljon a kiszolgáltatott ügyfelein. Ilyenekből jön össze a városi terepjáró rokkant igazolvánnyal. No, kedves szolgáltatók hogy tetszik az ilyen megállapítás? De mondom az egy évnél fiatalabb példát is.

  Panellakásunkba beállít két hölgy egy higanyos (igen, megnéztem) hőmérővel. Hogy ellenőrizzük a meleg víz hőmérsékletét. Frissen megnyitjuk a meleg víz csapot és, láss csodát, kb. 5 másodperc alatt éppen annyit mutat amennyit kell. Előtte nem láttam a hőmérőt.

  Csak 40 évet töltöttem természettudományokkal. Sokan tudjuk, hogy egy ilyen hőmérőnek (meg a modernebbeknek is) legalább 2 perc kell az egyensúlyi hőmérséklet eléréséhez. Az ajtó előtt meg több módszer is van, hogy felmelegítsük a kellő hőmérsékletre vagy az fölé. A legegyszerűbb ha a kabátunk újjához dörzsöljük. Ezt pl. egy infravörös hőmérővel nem lehet megtenni.

  Na, ugye hogy csaltok!”
 • 7. szatyi 2011. március 07. 21:32
  „"De a másik oldal meg az, hogy oké, drága, akkor nem használom. Gyűjtöm az esővizet, veszek házi szélerőművet és beszerzek napcellákat..."

  Jól mutatnál ezzel a felszereléssel pl. a Rókusi körúton!”
 • 6. SP 2011. március 07. 21:06
  „Az árakat olyan szinten illene tartani, hogy ne legyen érdemes csalni.”
 • 5. igazságkereső 2011. március 07. 20:22
  „Az lehet,hogy minden hatodik lakó csal a vízszámlával,de nálam például 2001 óta senki nem ellenőrizte sem a hideg vízóra állását,sem a meleg vízóra állását,pedig mindig nagyon becsületesen olvasom le az általuk kért időpontban mindkét óra állását a szolgáltató felé! Sajnos a csalásra - ami egyébként nem tisztességes! - bizony nagyon sokan rákényszerülnek, mert oda jutott szép hazánk a szándékosan előidézett munkanélküliség tömkelegével, hogy a fogyasztók sok esetben kénytelenek választani: vagy élelmiszerre költenek,hogy életben maradjanak,vagy valamilyen számlát egyenlítenek ki,de azokat sem lehet mindet egyszerre és folyamatosan kifizetni! Mindeközben -bár nem ide tartozik-de megemlítem a BKV-s Szalainé Szilágyi Eleonóra 100 milliós végkielégítés csalását, a budapesti egyes kerületek polgármestereinek épületeladási ugyancsak több százmilliós csalását, miközben Magyarországon becsületesen élő, de önhibájukon munkanélkülivé vált embereket bizony nagyon sok szolgáltató sanyargat, ki-és lekapcsolással fenyeget családokat,szóval ebbe na szép országban lenne min elgondolkodni jó néhány szolgáltatónak az embertelen magatartásán!”
 • 4. deszkás 2011. március 07. 19:25
  „SZERZETES! (3hsz) Rá is megy a csuhád akarom mondani a gatyád. Bocs a tréfáért.”
 • 3. Szerzetes 2011. március 07. 19:16
  „1. Ez is egy oldal. De a másik oldal meg az, hogy oké, drága, akkor nem használom. Gyűjtöm az esővizet, veszek házi szélerőművet és beszerzek napcellákat...”
 • 2. Lángszóró 2011. március 07. 19:15
  „Mit irigyelsz? Básthy 10 éves Skodáját vagy a Vízmű egymilliárdos nyereségét, amiről mindenki kussol?”
 • 1. LukSzusz 2011. március 07. 19:06
  „Ezek az aranyos Szolgáltatók mind sírnak hogy ennyi-annyi milliárddal tartoznak neki,közben élik világukat,márkás kocsikkal szaladgálnak,jól keresnek,tehát enélkül a pénz nélkül is királyosan élnek.
  Nem lehet hogy drágán dolgoznak,szolgáltatnak,ez a kintlévőség nem is kellene?Olcsóbban kellene adni ,mindenki fizetne reálisan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leier szakmai napok Szegeden

Szeged - Rendszert kínál a Leier idei kreditpontos szakmai képzéssorozata. Kedden Szegedre érkezik a… Tovább olvasom