Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bekopogtunk huncutkához

Szeged - Tavalyi babaszépségversenyünk Huncutka kategóriájának második helyezettjénél, Kovács Áronnál jártunk. Arra voltunk kíváncsiak, milyen a gyerekszobája. Amikor új jövevény érkezik a családba, a szülők szeretnék a kis birodalmat színesen, izgalmasan, barátságosan és praktikusan berendezni.
A Kovács családnál is igyekeztek minden szempontnak megfelelni és a legelőnyösebben berendezni a két és fél éves Áron és a hét hónapos Berci szobáját. A kis lakrész egyetlen mostoha bútora a szekrény, amelyet még az előző lakásból hoztak át a szülők.

Kovács Áron (jobbról) és Berci egy szobában lakik – Áron anyukájától örökölte kiságyát.
Fotó: Schmidt Andrea

– A dekoráció anyukám keze munkáját dicséri – mutat Kovácsné Papp Szilvia a falon lógó papírmasé díszek felé. A színekből azonnal látni, hogy két kislegény birodalmában járunk, hiszen a kék és annak árnyalatai uralják a szobát. – Direkt olyan bútorokat vásároltunk, amelyek nem kényesek, így nem baj, ha esetleg leöntik a fiúk. Nem akartunk túldíszített elemeket választani, mert amikor idősebbek lesznek, biztosan nem szívesen aludnának egy babás ágyban. Berci Árontól örökölte a rácsos kiságyát, Áron pedig az én gyerekheverőmet kapta meg. A legtöbb gyerekbútor nagyon drága, ezért fontos a praktikus megoldás – mondja az anyuka, aki legszívesebben mindent saját kezűleg készítene a szobában, hiszen hobbija a kézműveskedés.

Tapasztalatok szerint a testvérek szívesen laknak együtt egészen az általános iskola közepéig. Mikor a szülők egyedül hagyják őket a sötétben, szeretik, ha van mellettük valaki. Ez a Kovács babáknál sincs másképp. Mire elköszöntünk, Áron és Berci a kék függönyös szobában álomra szenderedett.

Szakmai tanácsok

– A gyerekszoba kialakításánál fontos szempont a tájolás. A legkedvezőbb, ha délnyugati vagy nyugati fekvésű, hiszen így a legjobbak a fényviszonyok – mondja Gémes Kornél lakberendező. A babák szobájában különösen fontos a padló minősége. A legjobb, ha fából készül, hiszen úgy könnyen tisztítható. A rajta elhelyezett szőnyeg előnye pedig az, hogy meleg és puha. A padlófűtést mellőzzük, hiszen könnyen allergiát okozhat a kicsiknél. Szerencsésebb tehát a radiátorok beépítése. A szakembernek a színekről is akadt egy-két jó tanácsa: – Nem előnyösek a túl harsány színek, hiszen az nyugtalaníthatja a gyerekeket, a túlságosan pasztell árnyalatok azonban ingerszegény környezetet eredményeznek. A dekorációkat alacsonyan helyezzük el, hogy a gyerekek is jól láthassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséges levelezőink a Postabontás rovatból

Szeged - A Délmagyarország és Délvilág hasábjain munkatársaink cikkein kívül napi rendszerességgel olvashatnak anyagokat olvasóinktól is. Tovább olvasom