Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bekötötték a kajakkirálynő fejét

Szeged - Szombaton késő délután a Maty-éri kajak-kenu és evezős központban kötött házasságot a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa és Csányi Szilárd.
Kétszázötven fős vendégsereg és tucatnyi médiamunkás előtt mondta ki a boldogító igent Janics Natasa és Csányi Szilárd szombaton a Maty-éren. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos menyasszony a vízen, katamaránnal érkezett a ceremónia helyszínére.

Még a jégszívűeknek is könnybe lábadt a szeme Janics Natasa láttán, aki Madonna You must love me című számára, menyasszonyi ruhájában úgy suhant a versenybírói katamaránon vőlegénye felé szombaton, mint egy vízi tündér. A Maty-éri mólón a tőle megszokott bohókás stílusban köszöntötte a násznépet, majd a mikrofonba harsogva mondták ki szerelmével, Csányi Szilárddal a boldogító igent.

A 250 fős lakodalom előkészületei már az év első hónapjaiban megkezdődtek. Hogy Natasa minden idegszálával a versenyekre koncentrálhasson, menedzsere nászajándék gyanánt felajánlotta: vállalja az esküvőszervező szerepét. Csonka Gábor betegsége miatt később Petrovics Kálmán, a Démász Szeged Vízisport Egyesület vezetője vette át a feladatot. 

Katamaránon érkezett Natasa. Fotók: Karnok Csaba

Szombaton fél hatkor megérkeztek az első vendégek az olimpiai központba, s kíváncsian nézegették az ülésrendet. A násznép tagjai között olyan ismert sportolókkal találkoztunk, mint például Hegedűs Róbert világbajnok kenus, de beszélgettünk Kovács Kati olimpiai bajnok férjével, Hoffmann Ervinnel is, aki elmondta: kedvesét Potsdamból reptetik különgéppel Szegedre. A berlini fal lebontásának emlékére rendezett versenyen vett részt, ezért késik.

Tanúk, menü, nászút

Natasa és Szilárd legjobb barátaikat, Almási Piroskát és Hollós Attilát kérték fel tanúnak. A menyasszony egy csodaszép pánt nélküli, hátul fűzős, uszályos ruhát viselt, hosszú hófehér fátyollal. A lakodalomban egy magyarkanizsai szerb–magyar zenekar játszotta a talpalávalót. Az asztalokra többek között marhapörkölt került főtt krumplival és különféle sültek. Éjfél után svédasztal várta a vendégeket. A pár néhány hétig még itthon marad, október közepén utaznak el a mézeshetekre, azt azonban nem árulták el hová. Szilárd annyit megsúgott: Natasa kívánságára fehér homokos tengerpartra mennek.

Natasa pontban fél hétkor a vízen érkezett a ceremónia helyszínére – a násznép üdvrivalgással fogadta. A polgári esküvőt pénteken, titokban tartották a szűk család és néhány barát részvételével, a szombati eseményt így nem hivatalos anyakönyvvezető, hanem Rácz Tibor, a Szegedi Nemzeti Színház művésze celebrálta.

– Legyen ez a nap olyan szép számotokra, hogy csak az ezüst-, az arany- és a gyémántlakodalmak fénye lehessen tündöklőbb – hallottuk a művésztől, majd elcsattant az első hitvesi csók. A Démász Szeged Vízisport Egyesület ifijei evezőjüket a magasba emelve álltak sorfalat az ifjú párnak, akik fáradhatatlan mosollyal pózoltak a fotósok és operatőrök hadának. A népes vendégsereget Szeberényi Klára sportriporter irányítgatta, aki az esküvőn a ceremóniamester szerepét töltötte be.

– Szerbül is mondjátok be: csokor lesz! – kérte Natasa, majd elrepítette a rózsaszín rózsákat – amiket a násznép egyik férfitagja kapott el. Majd érkezett az első nászajándék: egy bölcső, benne egy játék babával a vízitelep gondnokaitól. A nyitótáncot az Abba Thank you for the music című zenéjére járták el a szerelmesek.

Az ajándékok átadásánál még jelen lehettünk. Többek között befőttesüvegbe tekert bankjegyeket kaptak, Horváth Andrástól, az olimpiai központ vezetőjétől a Maty-érre, 50 évre szóló VIP-belépőt, továbbá playboyos ágyneműhuzatot, arcképük karikatúráját. Kérésükre a lakodalom önfeledt pillanatait már nem örökíthettük meg – a vigadalom hajnalig folytatódott. Natasa és Szilárd meglepetésvendégei az énekes Tóth testvérek, Vera és Gabi voltak.

Vendégek mondták

Hegedűs Róbert hétszeres világbajnok kajakos: – Natasa a legenergikusabb ember, akit valaha is ismertem. A válogatott mozgatórugója és mókamestere. Erős egyéniség, örök optimista – minden kétség nélkül hisz abban, hogy nyerni lehet és kell. Jó hatással van a környezetére, túláradó energiáját azonban nem mindenki tudja kezelni. Nagyon örülök annak, hogy Szilárddal így egymásra találtak, hogy feltétel nélkül szeretik egymást. Hiszek benne, hogy ez a szerelem örökké tart majd.

Janics Stjepan, Natasa bátyja: – Nagy nap a mai, egész életünkben emlékezni fogunk rá. Nagyon örülök annak, hogy az egész családunk itt lehet, és együtt ünnepelhetünk, hiszen távol élünk egymástól. Mivel éppen az olimpiára készülök, csak ritkán találkozom Natasával. Jó, hogy itt együtt lehetünk.

Kovács Kati kétszeres olimpiai bajnok kajakos: – Nagyon jól éreztük magunkat Natasa siófoki lánybúcsúján. A szegedi és a pesti barátnőivel buliztunk együtt. A nászajándékunkat már odaadtuk: férjurammal a Madonna-koncertre vettünk jegyet Szilárdéknak. Natasa nagyon örült neki, Szilárd kevésbé. Most gyorsan átöltözöm, és irány a lagzi. Annak ellenére sem vagyok csalódott, hogy mi, lányok Potzdamban most nem nyertünk futamot.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. turulvedo 2009. szeptember 15. 06:43
  „kissé elszállt magátol ,de azert a teljesitmenye nem hasonlithato mondjuk pl.egy szivsebészéhez,rák-kutatohoz!”
 • 45. turulvedo 2009. szeptember 15. 06:42
  „ebben a korban már nem lehet nevelni...sajnos.”
 • 44. CID 2009. szeptember 14. 21:50
  „linda83 : Nem a "szépségéről" van szó. Azt ugye, szokták mondani múlandó. A modoráról, meg az eszéről. Nekem is szimpi volt, de az őserdőben nagyon leszerepelt..... Evezni tud, aztán meg -10 ennyi. Szar ha lerombol a média egy illúziót, de ehhez ő is hozzájárult. Régen sokat ettem, buliztam a Bárkában, de ha ő üzemelteti tutti nem megyek oda.”
 • 43. kreatív 2009. szeptember 14. 20:34
  „Címoldal???? Főcím???!!!!
  Natasa Janicsnak ???!!! Ki Ő, hogy ennyire fontos legyen ez????!!!
  Ki fizette a díszes eskövő számláját???... mert , ha a DÉMÁSZ, akkor én is !!!!!! Megkérdeztek??? ...Nem!!!!
  Ezt a pénzt én s szegedi ált. iskolák tornatermének felújítására költeném!!!!
  Kérdeztem belga sportkedvelő barátaimat: -Ismerik-e Natasa Janicsot ! - a válasz borítékolva-
  Kérdeztem amerikai sportkedvelő barátaimat: -Ismerik-e Natasa Janicsot ! - a válasz borítékolva-
  Kérdeztem német sportkedvelő barátaimat: -Ismerik-e Natasa Janicsot ! - a válasz borítékolva-
  Kérdeztem norvég sportkedvelő barátaimat: -Ismerik-e Natasa Janicsot ! - a válasz borítékolva-
  Kérdeztem potugál sportkedvelő barátaimat: -Ismerik-e Natasa Janicsot ! - a válasz borítékolva-”
 • 42. Lúdasmatyi 2009. szeptember 14. 18:04
  „Remélem a férje majd megtanítja,hogyan kell egy nőnek viselkedni,mert finoman szólva is kissé beképzelt.Hiába jó kajakozó,ez nem menti fel a viselkedési normák alól.Csak az alkalom miatt voltam ilyen visszafogott!”
 • 41. Szodabikarbona18 2009. szeptember 14. 17:45
  „Nagyokos nem jol tudod, pl. a focistáknak kifejezetten ajánlják a meccs utáni sörivást,mert felgyorsitja a regenerálási folyamatot.”
 • 40. KiKéremMagamnak 2009. szeptember 14. 13:26
  „Hát "nagyokos" vagy ... tényleg nem isznak "semmit",
  csak poénból szólnak be mindenkinek, s kötnek bele mindenkibe:P”
 • 39. nagyokos 2009. szeptember 14. 13:18
  „A sportolók, főleg az élsportolók tudtommal nem isznak.”
 • 38. KiKéremMagamnak 2009. szeptember 14. 12:22
  „Nem szeretnék nagyon fikázni, csak egy kis komment az újdonsült férjecske Natasat jellemző mondatához:
  Öszinte (mint mindenki részegen), Hirtelenharagú (lsd SING), s gyönyörü (no comment, de ha neki tetszik)
  Amugy sok boldogságot az ifjú párnak!”
 • 37. Túróvarázs 2009. szeptember 14. 09:29
  „Sok boldogságot és szerencsét kívánok nekik!
  Remélem a menyasszonytáncból összejött annyi, hogy megnyissák a Bárkát.”
 • 36. turulvedo 2009. szeptember 14. 09:29
  „en nem irigykedek rá,csak egyszerüen sajnálom szerencsétlent. NEM bulizásbol és ivásbol áll az élet! Ott az öserdöben irta le magát nálam.”
 • 35. bessy 2009. szeptember 14. 09:19
  „Köszi linda83, hogy pont megírtad előttem, már éppen felforrt az agyvizem, hogy akik beírogatnak, azok tényleg csak fírkálnak itt hülyeségeket, mert jobb dolguk nincs, Miért nem tudnak egy kicsit más boldogságának örülni és főleg miért bánt bárkit, ha valaki boldog és élete egyik legszebb napját éli meg. Na és én már elég idős vagyok, de nagyon szeretnék úgy főzni, mint ahogy Natasa kajakozik. És főleg szeretném megköszönni Natinak azt a sok-sok örömet, amit nyújt nekünk, és olyankor gondolom más is annyira büszke rá, mint mi vagyunk.”
 • 34. linda83 2009. szeptember 14. 08:48
  „Ennyi irigy és rosszindulatú <moderálva> akik itt vannak!!!!!!!!!!!!
  Nektek mi a fenének fáj ami másnak jó! El tudom képzelni, hogy mindannyian gyönyörűséges szépségek vagytok!
  Janicséknak sok boldogságot és szerencsét az életben!”
 • 33. boya2 2009. szeptember 14. 08:34
  „Gratulálok Natasa!!!!!!!Szép pár vagytok!!!!!!!Sok boldogságot,és sok sikert az életbe!!!!!!!!!”
 • 32. IVY 2009. szeptember 14. 08:17
  „Sok boldogságot Nati!
  Piross-t puszilom! :)”
 • 31. Pinaman 2009. szeptember 13. 22:32
  „Jaaj vegre elkelt a kis Natasa is, aggodtam hogy ijjen nagy sportember azt szuz marad”
 • 30. rodnás 2009. szeptember 13. 21:37
  „Egész életükre szóló boldogságot kívánok az ifjú párnak! Köszönöm Natasa azt a sok örömet, amit a versenyzéseddel szereztél nekünk magyaroknak!”
 • 29. Szodabikarbona18 2009. szeptember 13. 21:00
  „a férfi ihatott többet :D :)”
 • 28. gepetto 2009. szeptember 13. 20:06
  „hát ezt a kopasz vénembart nézve nem tudom eldönteni ki mennyi pálinkát ihatott:D”
 • 27. eva45 2009. szeptember 13. 19:33
  „Megnéztem a képeket szép esküvő volt. Már csakazértis ezt írom!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bozótban próbálta kinyitni a kormányzárat

Egy segédmotorkerékpárt loptak el tegnap este az újszegedi templom elől. A rendőrök a bozótban… Tovább olvasom