Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Belgrádba tartó litván stopposok a Sajtóház előtt

Szeged - Négy fiatal stoppolt a szegedi Sajtóház melletti út szélén – „Belgrad" feliratú kartonpapírt lengetve. A litván diákok fesztiválról fesztiválra járva barangolnak Európában.
Fiatalok hatalmas utazózsákkal a hátukon, stoppolós pózban állnak az út mellett – láttuk a szegedi Sajtóház üvegfalán át. „Belgrad" – írták egy kartonlapra. A már második napja stoppoló csoport tagjait megkérdeztük: mi dolguk arrafelé.

– Egy roma zenei fesztiválra igyekszünk. Holnap kezdődik – mondta az egyik vállalkozó szellemű srác. Megtudtuk: hat nappal ezelőtt indultak hazájukból, Litvániából, és szerdára szeretnének Belgrádba érni. Eddig Prágát nézték meg, aztán egy szlovákiai várost, aminek nem emlékeznek a nevére. Tegnap Szegedet is körbejárták.

– Nyolcan indultunk Vilniusból. Kétfős csoportokra osztottuk magukat, így haladunk városról városra – folytatta történetüket a srác. Elárulta: többségük egyetemista, történelmet tanul. Évek óta járják Európát – autóstoppal, nagy sikerrel.

Megérkezett a mentőangyal. A litván diákoknak a sajtóház előtt is szerencséjük volt. Fotó: Frank Yvette
Megérkezett a mentőangyal. A litván diákoknak a sajtóház előtt is szerencséjük volt.
Fotó: Frank Yvette

– Belgrád után Olaszországba indulunk. Még nem tudjuk, mit csinálunk ott, de majd keresünk valamilyen fesztivált – mesélte nevetve a bandából egy lány.

Több kalandos fuvarjuk is volt már. Például három nappal ezelőtt egy Trabantba préselték be magukat – hatan. A társaságból négyen keveredtek Szegeden a Szabadkai útra, a Sajtóház közelébe. Amikor beszéltünk velük, már két órája várakoztak egy jótevő autósra. Akkor mentette meg őket egy sofőr, amikor fotót készítettünk róluk: örömmel ültek be a kocsiba. Irány: Belgrád! A fesztivál! A nyár!

Olvasóink írták

 • 5. savos 2009. augusztus 10. 12:25
  „Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a jövőben minden cselekményt a Sajtóház előtt kövessenek el. Segítsük a kényelmes újságírókat, nehogy ki kelljen mozdulniuk.”
 • 4. atomboy 2009. augusztus 10. 08:30
  „Mi az a szimbolum a rendszam mellett? Ket kalapacs?”
 • 3. vuk 2009. augusztus 10. 00:31
  „Ha nem jarul hozza, akkor sem az. De ez egy masik cikk temaja :)”
 • 2. rolee 2009. augusztus 09. 19:13
  „1. hozzászólás Zsoltee0716 2009.08.09. 14:08

  Ha a sofőr hozzájárul, a rendszám megjelenítésének, akkor nem”
 • 1. Zsoltee0716 2009. augusztus 09. 14:08
  „Rendszámot nem kell kitakarni, jog sértő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5000 autogramot rejtenek Gábor könyvei

Szeged - Több mint ötezer autogramot gyűjtött össze eddig a szegedi Vincze Gábor. A 19 éves fiú ha kell, kideríti, hol szállnak meg a sztárok. Tovább olvasom