Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Bemutatjuk az új önkormányzati cégvezetőket

Szeged - Türelmet kértek vagy nem reagáltak megkeresésünkre az új önkormányzati cégvezetők, többeket nem is értünk el. Ezért – egyelőre – a kinevezésüket javasló előterjesztés alapján mutatjuk be a nyolc új igazgatót, akiknek 2014. június 30-áig érvényes a megbízatása.
A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. új ügyvezetője Makrai László. A Szegedi Tudományegyetemen végzett okleveles biológus 2005-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA képzésben üzletgazdasági vezetési menedzsment szakirányon szerzett oklevelet. A szegedi egyetemen a növénytani tanszéken tudományos munkatárs, előadó és kutató volt.

2009-től a Taylor and Nash Kft. vezető tanácsadója. Korábban a Kontirex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. cégvezetője, előtte pedig az SZTE Innovációs és Ipari Kapcsolatok Igazgatóságának igazgató helyettese. 1998-2006 között önkormányzati képviselő.

A Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezetője Pacza József. Az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán építőgépész üzemmérnökként, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán mérnök üzemgazdászként végzett.

1989 és 2003 között Debrecenben városfejlesztési főosztályvezető helyettes, illetve városépítési osztályvezető volt, 2003-tól 2008-ig a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. beruházási igazgatója. Projektirányító volt többek között a debreceni Főnix Rendezvénycsarnok, az Aquaticum Élményfürdő, a Kölcsey Kongresszusi Központ építésénél.

Tóth István Tibort nevezték ki a Szegedi Közlekedési Társaság  (SZKT) élére. Géptervező gépészmérnökként végzett a Harkovi Műszaki Egyetemen, a szegedi egyetemen közgazdasági szakokleveles mérnök végzettséget szerzett.
2000-től 2003-ig az SZKT műszaki igazgatója, illetve ügyvezető igazgatója volt. 2004-től az SZTE SZÉF műszaki informatika tanszékén főiskolai docens.

Az IKV Zrt. vezetője Tápai Péter. A Tessedik Sámuel Gazdasági Főiskola humánerőforrás gazdálkodás szakán tanult, illetve a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában magasépítő technikusi szakvizsgát szerzett és rendelkezik felsőfokú kereskedelmi menedzser szakvizsgával is. Korábban az Unilever Magyarország területi menedzsere, a L'Oreal Magyarország Kft. területi vezetője, a Medikémia területi igazgatója és a Silko Hygiene kft. ügyvezető igazgatója volt.

A közgyűlés Nagy Lászlót nevezte ki a Szegedi Vásár és Piac Kft. igazgatójának. Nagy végzettsége üzemmérnök, korábban falugazdász volt, illetve 2003-ig a Csongrád Megyei Agrárkamara mezőgazdasági koordinátora.

A Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. élére Zelena Andrást nevezték ki. Zelena magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, az interneten az előterjesztéshez képest bővebb önéletrajzot is találtunk róla, e szerint 2009-től az SZTE BTK Modern Magyar Irodalmi Tanszékén egyetemi tanársegéd, korábban ugyanott óraadó volt. 2007-ben kiemelkedő tanulmányi eredménye és közéleti szerepvállalása elismeréséül Discipuli Pro Universitate Díjat kapott. 2009-től az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark sajtókapcsolati felelőse.

A Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője Licsicsányi Ilona. Végzettsége minőségbiztosítási auditor, keramikus, divattervező. A Szegedi Fonalfeldolgozó Rt. gyártmányfejlesztési osztályvezetője volt, illetve a Szegedi Bolero kft. marketing vezetője.

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetője Dér Natália lett. Az SZTE GTK-n tanult, végzettsége okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő. 2007-től 2010-ig a Morgan Stanley Hungary Analytics Ltd. gazdasági elemzője.

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. hu00043 2010. december 21. 20:16
  „Ne már! A Városkép vezetője divattervező! Pofás kis városunk lesz :-))))))”
 • 122. Rendet 2010. december 16. 21:08
  „Gratulálok a két hölgynek! Az biztos, hogy valamit jól csinálnak, de annak a valaminek semmi köze nincs az új vezetői pozíciójukhoz. Arcpirító és felháborító az egész cirkusz, ami most megy. (Engem a politika nem érdekel, annál inkább a szakértelem.) A Szegedi Ifjúsági Ház élére mikor kerül végre valaki, aki a kultúrához ért? Egyáltalán van még valaki a város vezetői között aki ismeri ennek a szónak a jelentését? A Városkép Kft vezetéséhez most már diploma sem kell ?”
 • 121. allegro 2010. december 16. 16:41
  „119. hozzászólás jozko 2010.12.16. 13:11

  Kedves jozko!

  Kiállnék Bendeguzi mellett, bár lehet abban igazad van, hogy ilyet merészség kimondani...!
  Figyelembe vehetted volna a következő hozzászólását is neki. De ha téged még nem tettek lapáte minden ok nélkül - értsd szakmailag a maximumot nyújtottad, sőt még ha ezen túl a szavazatod is "megfelelő" -, csak mert valakinek kellett a helyed, akkor megértem, hogy fel sem fogod miről beszélünk. És ez a legjobb feltételezésem.

  109. hozzászólás Bendeguzi 2010.12.16. 07:35

  Jozko!

  Nem lehet, hogy nem mszp szimpatinzánsok, csak tényleg felháborítónak tartják a történteket? Miért kellene feltétlen valamelyik tolvaj, korrupt bandával szimpatizálni?

  110. hozzászólás Bendeguzi 2010.12.16. 07:38

  Kalkutta!

  "Olyat már meg sem kérdezek, hogy akkor mit gondoljon az átlagember, mennyire számít a tudás és a teljesítmény? Nos, semmit. Ez nem nagy baj csak éppen a hitet öli ki azokból akik még bíztak efféle dolgokban."

  A szívemből beszéltél. Ez a baj ezzel az országgal, hogy nem a tehetség és a szorgalom számít a boldogulásnál.”
 • 120. jozko 2010. december 16. 16:15
  „119-hez:

  Te ne kobra nélkül használd...
  Legyen ütős, ha már van...”
 • 119. jozko 2010. december 16. 13:11
  „104. deszkás:

  Nyilvános vita?
  Ki-kivel?
  Hol-mikor?Milyen fórumon?

  109. Bendeguzi:

  Tolvaj, korrupt banda...mondod!
  Nem a vak ló bátorsága ez, és semmi több a részedről?

  115. Arnika! /Tisztelt Szegedi Polgár!/

  Tapsztalatlan emberrel sokmindent elhitethetsz.
  Egy újszülöttnek minden vicc új...

  az~arnika~ gyógykenőcs engedéllyel van forgalomban-mindenre jó, de semmire sem igazán.
  Használják sokan, okkal ok nélkül.
  Túlérzékenyek is!
  Helyettesítője:
  Kobralgan gyógykenőcs /kobraméreggel/
  Nem kmobra nélkül használd!”
 • 118. csiperke73 2010. december 16. 12:26
  „Nem szeretem a botkát sem tulságosan,pedig eddig ő tett legtöbbet a városunkért. A FITYESZ részérő viszont gusztustalan ahogy ellehetelenítik a botka munkáját. Semmi másról nem szól a fidesz munkája szegeden csak a bosszúról mert pancserek voltak és nem lett szeged rothadt-narancspárti város. És ennek csak mi isszuk meg a levét. Mert a Lézerközpont is azért húzódik hogy a botkát lejárassák vele. Az Orbán egy senki sosem lesz magyarország királya ,ahogy ő azt szeretné. Az az ember egy elmebeteg golyóérett.”
 • 117. N.P. 2010. december 16. 12:16
  „pajzanko 2010.12.16. 09:21

  Ne aggódj! Abból az 1 000 0000 munkahelyből amit a Fidesz ígért szegedre is jut valamennyi! Szorgos munkával el fogjuk érni a hódmezővásárhelyi vagy a debreceni munkanélküliségi rátát. Mondjuk ehhez még lefelé kell menni, de hajrá!”
 • 116. zuluvezir 2010. december 16. 10:49
  „no, azt itt megnevezett új "városi vezetők" képzettsége végzettsége, korábbi munkahelyi titulusa eléggé ki lett ám fényezve! A narancs bagázs ígérete hogyan is hangzott itt Szegeden is? Új munkahelyek teremtése!!!! Hát ezt úgy értették, hogy a valagnyalóinak lesznek új és zsíros munkahelyük! Ilyen olyan gyorstalpalót végzett "észlények" , akiknek lövésük sincs arról amit csinálni kellene nekik!
  Az a macusnéni nem egy fogyatékos intézmény súlyosan kezeltje????
  Frakk: ne idegeskedj, a narancsos haverjaidnak köszönhetően te csak jól járhatsz!!!!!!!”
 • 115. Arnika 2010. december 16. 10:45
  „Az IKV-hez már be sem engedik a régi vezetőket.

  Ha ez igaz, akkor ki az a paraszt akit kineveztek oda?
  Írja már le miért nem mehet be, még nem szűnt meg a munkaviszonya.

  És azt is közölje, hogyan történt a "felkérés" a vezetői beosztásra, milyen feltételt szabott neki Bohács úr?
  Nyilatkozzon már!

  Valaki itt szocinak nevezett, mert nem tudom elfogadni a Fidesz ténykedését. Hát téved.
  Szegedi polgár vagyok, akinek a város fejlődése, fenntarthatósága a fontos. (A polgár szót a Fidesz polgár szó fogalmának kisajátítása előtti értelemben használom.)
  Nekem fontos a tisztesség, ha nem látom a Fidesz részéről azért még nem vagyok szoci.”
 • 114. frakk 2010. december 16. 09:46
  „Abban a pillanatban, hogy beírtam a munkahelyek hiánya a legnagyobb gond, a kedves DM levette a cikket az online címlapról, és feltöltött helyette "rettentő fontos témákat"”
 • 113. pajzanko 2010. december 16. 09:21
  „111 frakk!!!!!!! Igazad van, ha lennének munkahelyek a város problémái is eltörpülnének.Addig mig nincs munkahely nem lesz fellendülés Szegeden. Sok a szolgáltató,már mindenki min dent igér áron alul,csak kicsit fenn tudjon maradni. MUNKAHELYEKET!!!!!”
 • 112. kowalsky 2010. december 16. 09:19
  „Olvastátok?

  ,,A szocialista kormány egy katasztrófa volt Magyarország számára, de leginkább a kis emberek számára", nyilatkozza. A szocialisták korrupciós ügyeibe fáradtak bele a cikk azon szereplői is, akik tavasszal már a Fideszre szavaztak, de mostanra igencsak megbánták döntésüket.

  Mint például egy Boros László nevű fiatalember, aki egy fővárosi cégnél dolgozott mindaddig, míg Tarlós Istvánék ki nem rúgták - mert kellett a hely a Fidesz-kádereknek. Boros munkanélküli, felesége éppen második gyereküket várja, lakástörlesztő részlete egyre nagyobb - és közben csak azt látja, hogy a kormány a magánnyugdíjpénztári megtakarításait is ,,lenyúlja". Szerinte a Fidesz senkire nincs tekintettel, és kétharmados többsége birtokában bármit megtehet. ,,Hol van másutt ilyen Európában?", értetlenkedik Boros.
  A lap szerint a fiatalember nincs egyedül a dühével, idegességével - ,,az idegeskedés Orbán Viktor Magyarországán mindenütt jelen van". Senki sem tudja igazán, hova akar elérni a kormány a terveivel, mindenki csak annyit észlel, hogy Orbán számára egyetlen dolog számít: a hatalom, és annak birtokában még több hatalomra akar szert tenni.
  Orbán számára a hatalom öncéllá vált. ,,Nincsenek elvei", mondja róla Halmai a müncheni újságírónőnek.
  http://hetivalasz.hu/itthon/suddeutsche-zeitung-senki-se-erti-orbant-34100/”
 • 111. frakk 2010. december 16. 08:38
  „Továbbra is szeretném hangsúlyozni, ha kell sarkosan Szegeden a MUNKAHELYEK HIÁNYA A LEGNAGYOBB GOND !!! Sokan vitáznak velem szemben amikor már jó pár éve ezért harcolok, felhívom a figyelmet a régi szűklátókörű vezetésre. IGENIS FELELŐS A POLGÁRMESTER, MERT ÉRDEKÉRVÉNYESÍTŐ SZEREPE VAN , KÜLÖNÖSEN HA KÖZBEN ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ IS.
  Nem lenne a jelenlegi helyzetben sem semmi különös baj, ha az elmúlt 10 évben nem a szűklátókörű Botka , és laikus csapata vinné tévútra a városi koncepciót.
  Kérem a rokkantnyugdíjasok, és korkedvezményes nyugdíjasok, ne szóljanak hozzá a kommentemhez.”
 • 110. Bendeguzi 2010. december 16. 07:38
  „Kalkutta!

  "Olyat már meg sem kérdezek, hogy akkor mit gondoljon az átlagember, mennyire számít a tudás és a teljesítmény? Nos, semmit. Ez nem nagy baj csak éppen a hitet öli ki azokból akik még bíztak efféle dolgokban."

  A szívemből beszéltél. Ez a baj ezzel az országgal, hogy nem a tehetség és a szorgalom számít a boldogulásnál.”
 • 109. Bendeguzi 2010. december 16. 07:35
  „Jozko!

  Nem lehet, hogy nem mszp szimpatinzánsok, csak tényleg felháborítónak tartják a történteket? Miért kellene feltétlen valamelyik tolvaj, korrupt bandával szimpatizálni?”
 • 108. hazaffy 2010. december 16. 04:24
  „106-nak: Megette a fene, ha így lesz. Bár illúzióim nekem sincsenek.”
 • 107. csiperke73 2010. december 16. 03:03
  „senkik sem mondják
  azt hogy az eddiginél jobb lesz,mert nem is lesz jobb
  azokkal akik ezalatt az idő alatt legalább megszokták a posztot
  csak szarabb lesz
  de ez sem baj csak hogy meglegyen a fricska
  az MSZP orra alá
  mivel eleink nem tudják elviselni a vereséget
  de a bicska is beletörik ebbe az nem baj
  roxadonék elle a phidex”
 • 106. Belváros 2010. december 16. 00:07
  „Bizony!
  Nem lesz beíndítva a 2-es vonal, mert nem lesz villamos (egyelőre)
  A 10-es sem ,mert már nem lesz aki trolibuszt szerez és felújít!
  A 8-as vonal vissza lesz vágva!
  Na kinek az érdeke? Elárulom: VOLÁN-é!!!!
  A cégnél nem lesznek szakemberek, mert elküldik őket, már most decemberben! Ez a második menet!

  Ugye nem ezt akartuk - mikor a fidesz-re szavaztunk!!!
  Pénteki közgyűlés: 70 millió + 45 millió kidobott pénz, bocs a 45 millió jelentős része 98% adó formájában visza állambá-hoz! Még nincs vége!

  Meddig tarthat ez az ámokfutás???

  Az alábbi idézett hozászólónak 10000%-ban igaza lesz!

  "Mégis ki fogja a felelősséget vállalni? Az előterjesztő? a városatyák egyetemlegesen? a polgármester? Mert addig az oké, hogy itt nem lehet azt megtenni, mint Orbán, Lázás, Szijjártó rendszeresen, hogy a necces szavazásokra (péel magánnyugdíj) egyszerűen nem mennek be - így gondolom, később majd moshatják kezeiket... Tehát megszavazni itt az összes fideszes megszavazta, oké. De ha hozzá nem értő vezetőtől szar szolfgáltatást kapsz drága pénzért, plusz nem fejleszt (mert nem ért hozzá) ne adj isten herdál (mert nem ért hozzá), vagy egyebek, az szted kinek okoz kárt? mert sztem neked, aki a szolgáltatást igénybe vennéd, meg másodszor is neked, akinek a zsebéből minimum kétszer kiveszi a pénzt, egyszer a szolgáltatásért, másodszor meg mint a fizetését.
  Nem lenne baj, ha gondolkodnátok is, nem csak bólogatnátok minden xarhoz"”
 • 105. Tapasztalt 2010. december 15. 23:42
  „hogy melyik ingatlan az alkalmasabb, abban közismert az érintett 16 gyerek véleménye is. A felújitásra szoruló hatalmas szöregi uti ingatlan üzemeltetési költségei is sokszorosa a modern tápéinak...de ez a Lemp-et nemzavarja, csakhogy Botkának betarthassanak, és fidesznek nyaljanak!”
 • 104. deszkás 2010. december 15. 23:22
  „JOZKO! Egy nyilvános vita?”
123 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint milyen az ideális főnök?

Egy orosz felmérés adta az ötletet, hogy megkérdezzük a szegedieket: milyen az ideális főnök? Ön szerint milyen a jó vezető? Tovább olvasom