Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Bemutatkozik a Pannonhalmi Szemle

2007. február 26-án, hétfőn este 7 órai kezdettel a Grand Caféban bemutatkozik a Pannonhalmi Szemle. A Pannonhalmi Főapátság évnegyedes folyóirata 1993-ban indult azzal a szándékkal, hogy helyet adjon kultúra és teológia dialógusának.
A magyarországi igen gazdag, európai mércével mérve is páratlanul színes folyóirat palettán előkelő helyet foglal el a Pannonhalmi Szemle. A Grand Café fennállása óta immár másodszor látja vendégül a folyóiratot, első alkalommal 1999-ben, a Bohémia Napok keretében egy prágai folyóirattal, a Souvislostival együtt mutatkozott be a szerkesztőség.

Vendégek a szerkesztőség tagjai és a folyóirat szerzői: Sulyok Elemér, Hirka Antal, Tillmann József, Gelencsér Gábor, Schmal Dániel, Varga Mátyás, Maurits Ferenc, Mikola Gyöngyi, Tolnai Ottó, Weiner Sennyei Tibor
A Pannonhalmi Szemle a Pannonhalmi Főapátság évnegyedes folyóirata, amely 1993-ban indult azzal a szándékkal, hogy helyet adjon kultúra és teológia dialógusának — e két, távolodó világ ismételt találkozásának. Elsődlegesen az értékek iránti nyitottsággal és elfogulatlansággal szeretne kötődni ahhoz a hagyományhoz, amelyet a bencés spiritualitás másfél évezredes öröksége jelenthet.

A Pannonhalmi Szemle egy Pannonhalmáról láttatott világot mutat be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délépítő levonult a Vedresről

Bombaként robbant a hír: pénzügyi problémák miatt levonult tegnap a Délépítő Zrt. a Vedres István… Tovább olvasom