Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Bemutatkoztak az MDF szegedi jelöltjei

Minden megyei választókörzetben önálló jelöltet indít a Magyar Demokrata Fórum. A három szegedi jelölt tegnap mutatkozott be és ismertette programját.
A három jelölt (balról) Tímárné Horváth Magdolna, Tóth Csaba és Ványai Éva, valamint Grezsa István megyei és Mécs László szegedi MDF-elnök. Fotó: Karnok Csaba
Az idei országgyűlési választásokon mind a hét Csongrád megyei választókörzetben önálló jelöltet indít a Magyar Demokrata Fórum. A szegedi szervezet három jelöltjét tegnap mutatta be Mécs László elnök. Mint mondta, mindhárman vállaltak már korábban is aktív politikai szerepet, így erős csapattal indulhatnak a választásokon. A három jelölt ismertette programját, melyben egy hangsúlyos közös pont mindenképpen felfedezhető: a harmadik tiszai híd megépítése.

A 60. életévébe lépett Tóth Csaba nyolcéves közéleti tevékenységének elismeréseként értékelte, hogy az MDF felkérte a választásokon való indulásra az 1-es körzetben. Mint mondta, három fontos programot szeretne megvalósítani. Egyrészt a 43-as út elkerülő szakaszának megépítését, melyet nem válthatnak ki a balesetveszélyes járdaszigetek. Másrészt a szennyvízcsatorna-hálózat miatti tájsebek begyógyítását, valamint az új szegedi híd megépítéséig egy olyan megoldás kidolgozását, mellyel csökkenthető a reggeli és délutáni zsúfoltság a két városrész közötti szakaszon.

Az 51 éves Ványai Éva, a 2-es körzet képviselőjelöltje 1990 óta az MDF önkormányzati képviselője, idén először országgyűlési képviselőjelölt is. Programja kistelepüléseket érintő részéből az iskolák megtartását, munkahelyteremtést, a falusi turizmus fejlesztését és az egészséges ivóvíz biztosítását emelte ki. Szegeden felüljárók, egy harmadik híd és egy 2000 ágyas egészségügyi központ felépítését, valamint a tömegközlekedés megújítását szorgalmazná.

Tímárné Horváth Magdolna 1998 és 2002 között Tápé képviselője és részönkormányzatának vezetője volt. A 49 éves nevelőtanár az idei választásokon a 3-as körzetben indul. A harmadik híd megépítését azért tartja fontosnak, mert az kiküszöbölhetné a kompközlekedést. Emellett célja a kamarák megerősítése, a házi ápolási rendszer bevezetése, a gyermekek védelme a káros reklámokkal és agresszív rajzfilmekkel szemben, valamint a pályakezdők munkahelyteremtésének segítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módszertani központ a művészmoziban

Az országban elsőként a szegedi művészmoziban hoznak létre módszertani központot a mozgókép és… Tovább olvasom