Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Bemutatkoztak az MSZP jelöltjei

Bemutatkoztak a szocialisták egyéni képviselőjelöltjei. Hétből négyen polgármesterek, hárman az SZDSZ-szel közösen indulnak.
Buzás Péter, Újhelyi István, Bacsa Pál, Szekeres Imre (ő mutatta be a jelölteket), Botka László, Sándor Klára, Bedő Tamás, Szirbik Imre. Fotó: Gyenes Kálmán

A választás napjának bejelentése után néhány órával bemutatkoztak Szegeden a Magyar Szocialista Párt Csongrád megyében induló országgyűlési képviselőjelöltjei. Botka László megyei pártelnök szerint valamennyi jelöltjüknek a helyi politizálás az erőssége, valamennyien bizonyítottak, ismerik a választókerületüket, annak problémáit. Valamennyi körzetben helyi programmal készülnek, vállalják az összehasonlítást a korábbi ciklusokkal.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese mutatta be a képviselőjelölteket. Köszöntötte az SZDSZ-es Sándor Klárát, akinek választott városa Szeged, és aki a megyében egyetlen liberálisként indul a szocialistákkal közös jelöltként. A másik két szocialista-szabad demokrata jelölt is szegedi: Újhelyi Istvánról Szekeres mint az MSZP új politikai nemzedékének vezetőjéről beszélt. Botka Lászlóról pedig azt mondta a párt elnökhelyettese, hogy ő jelképezi Magyarországon Szeged dinamizmusát, a változtatni akarást, az eredményekre koncentrálást.

A csongrádi polgármester, Bedő Tamás a helyi és a térségi politika meghatározó személyisége, sokat tett a térség fejlődéséért. Szirbik Imre már harmadik ciklusban Szentes első embere; hasonlóan tapasztalt, mindenki által ismert polgármester Makón Buzás Péter. Bacsa Pál pedig azért dolgozik, hogy Vásárhely fejlődése valóban meginduljon, ne csupán látszat legyen – mondta az MSZP elnökhelyettese.

Szekeres szerint a választásra az MSZP számára bármelyik időpont megfelelő, képviselőik készen állnak arra, hogy elmondják elképzeléseiket. Az MSZP programokról és azok tétjéről fog vitázni – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kelt a Dóm téri macskaköveknek

Foltokban szedték fel a rongálók a Dóm tér díszburkolatát. A terület kezelője gyerekes poénkodókat… Tovább olvasom