Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét

Sokan kíváncsiak voltak szombat délelőtt arra, hogy néz ki a Szegedi Szabadtéri Játékok 180 fokkal megfordított nézőtere és az új színpad. A bejárásra egész családok is jöttek, a Szeged Táncegyüttes gyermeknaphoz is kapcsolódó ajándékműsorát pedig a tűző nap ellenére ezernél is többen nézték végig.
Mikos Ákos, a Rádió88 műsorvezetője és Fábián Barbara, a szabadtéri sajtóreferense mutatta be az érdeklődőknek a közel ezer négyzetméteres új színpadot, amelynek felépítéséhez 18 ezer méternyi fémcsövet, 130 tonnányi szerkezeti elemet használtak fel. A színpad forgóját még nem építették be, helyét egyelőre ideiglenesen fedték be a táncműsor kedvéért.

A fesztivál új színpada az országban a legnagyobb. Fotó: Hollósi Zsolt.
A fesztivál új színpada az országban a legnagyobb.
Fotó: Hollósi Zsolt.

– Sokkal rosszabbra számítottam, ez így egészen érdekes, talán még jobb is lesz – mondta az egyik, évtizedek óta ott dolgozó nézőtéri felügyelő hölgy, aki a közönséghez hasonlóan most ismerkedett az új „felállással". Mint a bejáráson kiderült, az eredeti tervekkel szemben a zenekar mégsem kerül majd fel az órateraszra, hanem a mintegy 1,7 méter magasra emelt színpad előtti 5 méter széles sávban alakítják ki a zenekari árkot. A még csak most épülő két oldalszínpadon a nézők elől eltakarva kellékeket, díszletelemeket tárolnak majd, és ott lesz lehetőség gyors öltözésre is. A művészeket kiszolgáló új öltözőrendszer még csak most épül a Rerrich Béla téren. A hatalmas fémszerkezet körbeöleli majd a Kolozsvári testvérek sárkányölő Szent György-szobrának másolatát, így a nyári időszakra eltűnik a látogatók szeme elől. A turisták viszont jobban járnak azzal, hogy a dóm nyáron is teljesen körbejárható marad. Az éles vitákat talán csitíthatja, hogy több szakember szerint is a szabadtéri megfordítása logisztikailag és színháztechnikailag is jobb megoldásnak bizonyulhat, ráadásul akusztikai szempontból is jóval kedvezőbb körülményeket teremt.

A bejárás után a Szeged Táncegyüttes színes, friss produkcióját, amit Gombos András és Kolonics Erika tanított be a gyerekeknek, lelkesen ünnepelte a publikum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki úgy van vele: majd a másik

Kísért már át vak embert az úton? Leolvasta már kerekesszékesnek a buszmenetrendet? Tovább olvasom