Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Bemutatták az Olaszországban élő Tornai Helga regényét

Randi a Török kávéházban címmel nemrégiben jelent meg Tornai Helga ifjúsági regénye, amit tegnap mutattak be a Somogyi-könyvtárban.
Tornai Helga a tegnapi könyvpremieren a Somogyi-könyvtárban. Fotó: DM/DV
A szegedi születésű Tornai Helga angol–olasz szakon diplomázott a JATE-n, a Szegedi Egyetemben is jelentek meg írásai. 1991 óta Olaszországban él, ahol elvégezte a salernói egyetem német szakát. A könyvpremieren – ahol Zsoldos Sándor irodalomtörténész volt a beszélgetőtársa – mesélt arról is, hogy regényében a rókusi általános iskolai diákéveinek élményei is felbukkannak. Tornai Helga elmondta: az adta az ötletet a regényhez, hogy kisfiának és kislányának iskolai fogalmazásokat kellett írniuk. Ezt a feladatot egy idő után már unalmasnak találták, ezért nem szokványos írásokkal próbálkoztak. Ehhez persze szükség volt egy olyan tanárra is, aki nyitott az újdonságok iránt, szereti az érdekes történeteket, értékeli, ha ötletesek a diákjai.

Az írónő a Somogyi gyermekkönyvtárában összegyűlt szépszámú közönségnek részleteket olvasott fel a kötetből. A sztori érdekes: Juci néni vénlányosan öltözködik, amikor ő lehetne az iskola legbombázóbb tanárnője. Nem is csoda, ha a férfikollégák pillantásra sem méltatják. Ezért aztán Éva és barátnői számára nem kis meglepetést okoz, hogy Juci néni kettős életet él. Az iskolában vénkisasszonyos, hétvégén pedig kisminkelve, dögös cuccokban dobostortázik törzsasztalánál a Török kávéházban. Tetszeni akar valakinek? Vagy csupán török vőlegénye emlékére öltözik ki ilyenkor? A kíváncsi lányok felfedik a titkot, és még férjhez is adják Juci nénit egy laza és jóképű törökimádóhoz.

A kötet a Móra Kiadó népszerű Pöttyös könyvek sorozatában jelent meg, Zsoldos Vera rajzai illusztrálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos karambol, három sérülttel Üllésen

Kamionnal ütközött tegnap egy személyautó Üllésen. Információink szerint a gépkocsiban egy család… Tovább olvasom