Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Bence és Kitti a legszebb Huncutka és Picur

Szeged - Forgó Bence időnként nyuszibusszal közlekedik, de szereti a kockát is. Nővére biztos volt benne, hogy a kisfiú nyerni fog. Szente Kitti a legszebb a szülei számára, akik remélték: más is gyönyörűnek látja. Az év babája kategóriagyőzteseit mutatjuk be.
Felváltva pakolt szaloncukrot és pogácsát a kezembe a vásárhelyi Forgó Bence, Az év babája 2007 Huncutka kategóriájának győztese a sajtóházban rendezett díjátadón. A kisfiú nem lekenyerezni akart.

– Nagyon jó gyerek – mutatta be édesanyja, Kovács Mónika a 21 hónapos lurkót, majd elmondta, hogy Bence kockákkal szeret a legjobban játszani, de kedveli a kisautókat és van egy kis utcai műanyag motorja is.

A 21 hónapos Forgó Bence édesanyja ölében.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nyuszibusz – sietett a megfelelő szakkifejezéssel anyukája segítségére az ötéves nővér, Lili, aki a díjátadó kedvéért hiányzott az óvodából. Egyúttal át is vette a szót. Közölte, hogy biztos volt benne, öccse nyerni fog, majd hozzáfűzte, hogy ő maga hip-hop táncol. Beszélj erről egy kicsit – kértem, Lili pedig így válaszolt: „jól csinálom."

Plüssállat helyett kanál

A Forgó Bence által leggyakrabban használt szavak eddig: anya, mama, gyere, vau-vau, gala (galamb jelentéssel) és a kanál. Az utóbbi nem tartozik a tipikus első szavak közé, de anyukája megmagyarázta: plüssállat helyett Bence egy műanyag kanállal alszik, amit – ha nem talál – meg kell neveznie.

Nemcsak Lili büszke Bencére, de a szülők, Mónika és Forgó József is. Sokat fényképezik és videózzák a gyerekeket, ha belejönnek, 36 kockát két nap alatt elhasználnak. A kicsik épp ezért nem bánják ha „modellkedni" kell. Bence a babafotózáson sem akadt ki a kamerától, és a nyertes csoportról készült képen az elsők között foglalt helyet a babzsákon.

A Picurok legszebbjének a szegedi Szente Kittit választották olvasóink. A kilenc hónapos kislány a fotózáson rózsaszínben, a díjátadón pirosban jelent meg. Mindkét alkalommal komolyan viselkedett, semmi nevetés, semmi sírás. Édesanyja, Kiss Andrea megerősítette megfigyelésünket: Kitti nyugodt, kiegyensúlyozott baba, még azt is jól viseli, hogy egyszerre bújnak ki a felső fogacskái. Apukája, Szente Sándor a jellemzést egy jelzővel egészítette ki: akaratos. Közben Kitti az asztalon dobolt.


A Picur kategória győztese, Szente Kitti ajándékait veszik át szülei Pap Klára kiadóigazgatótól.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nekünk ő a legszebb, és reméltük, hogy más is így látja. Ennek ellenére nem számítottunk rá, hogy nyer – fogalmazott Andrea. Az ötvenezer forintos ajándékcsomagban nem lehettek biztosak, ezért már korábban megvették Kitti karácsonyi ajándékát, egy zenélő zsiráfot. Ennek ellenére lesz helye a nyeremény játékoknak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra pontosak a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon

Szeged - Pár perces késések még lehetnek, de fél hatra már menetrend szerint közlekednek a… Tovább olvasom