Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Benzinkút lesz a szegedi Metrónál

Benzinkutat építenek Szegeden a Metro Áruháznál. A tavaly megnyitott budaörsi és miskolci kutaknál jelenleg tizenhat forinttal olcsóbb az üzemanyag, mint más szegedi kutaknál. Az áruházlánc a szegedi töltőállomás építési engedélyére vár.
Információnk szerint Szegeden, a Metro Áruháznál benzinkút épül. Várhatóan a városban fellelhető kutaknál olcsóbban mérik majd a benzint és a gázolajat. Az áruházláncnak tavaly óta már két töltőállomása működik, Miskolcon és Budaörsön. Az ügyfélszolgálaton érdeklődésünkre elmondták, hogy a fővároshoz közeli kútnál jelenleg egy liter 95-ös benzin 299,4 forint, míg a gázolaj 279,9 forint. Azok viszont, akik Metro-kártyával rendelkeznek, még ennél is olcsóbban tankolhatnak, hiszen az előbb említett árakból négy forint engedményt kapnak. A miskolciak is jól járnak, bár náluk valamivel drágább – 301,8 és 285,6 forint – a kártya nélküli tankolás.

Összehasonlítva a szegedi kutak áraival, megállapíthatjuk: azok, akik áruházi kártyával rendelkeznek – ilyet szinte bárki válthat –, literenként tizenhat forinttal olcsóbban tankolhatnak 95-ös benzint. Egy ötvenliteres benzintartály esetén ez nyolcszáz forintos megtakarítást jelent.
A szegedi önkormányzat építési osztályán megtudtuk: a Metro június végén kérte az építési engedélyt.

– Az engedélyeztetéshez szükséges összes dokumentum még nem érkezett meg a hatóságoktól, de néhány héten belül összeáll a dokumentáció, és minden bizonnyal megkapják az engedélyt – mondta Kovács Béla osztályvezető. Információnk szerint a szegedi áruház hamarosan belefog az építkezésbe, hiszen a leendő benzinkutas dolgozókat kiképezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi onkológián egyelőre nincs szükség várólistára

Másutt van, de a szegedi onkotherápiás klinikán nincs várólista: a rákos betegeket azonnal ellátják.… Tovább olvasom