Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Berecz Árpád a képviselőségre gyúr

Független jelöltként szeretne indulni az áprilisi választásokon Berecz Árpád. A szegedi négyes ikrek nagybátyja – maga is háromgyerekes apa – saját költségen 3000 szórólapot csinált, és most várja az ajánlószelvényeket. Elege van a pártokból.
A család támogatja Berecz Árpádot politikai tervei valóra váltásában Fotó: Schmidt Andrea
Letette az alkotmányjogvizsgát, és rögtön elkezdte írni kampányszövegét. Berecz Árpád földrajz–testnevelés szakos tanár, edző, joghallgató, vállalkozó úgy döntött: egyedül nekivág, és függetlenként indul a 2-es választókerületben.

Berecz Árpád a lapunkban is sokat szerepelt négyes ikrek nagybátyja, maga is ikrek édesapja, és – meg ne feledkezzünk róla – egy harmadik fia is van. Konditermet működtet a Szentháromság utcában, a szomszédos ház postaládájába várja a kopogtatócédulákat. Az edzőterembe lépve semmi sem jelzi: a tulaj politikai karrierre készül. Berecz Árpád azt mondja, nem akar viccek céltáblájává válni.

Szerinte elveszett a képviselet elve az egyéni kerületekben, mert a jelöltek párthovatartozása a döntő. Berecz Árpád nem akar kétpártrendszert, a civilek összefogását sürgeti. Minden pártnak lehetősége volt már kormányozni, mindegyik csalódást keltett – vallja. Sorolja a bajokat: munkanélküliség, egyre rosszabb demográfiai helyzet; az ellenzéki településeket nem támogatják, kéz kezet mos. A két oldal kibékíthetetlen ellenségként néz szembe egymással, csak acsarkodnak. Ő a jövő nemzedék érdekeit akarja képviselni, és hangsúlyozza: nem az anyagiak vezérlik.

Fogta magát, nekiállt kampányolni. – Mikor vittem a gyerekeket Sziksóstóra korcsolyázni, szétszórtam Dorozsmán ötven szórólapot – mondja. A többi 2950-et pedig olyan lépcsőházakba dobta be – a gyerekek lefektetése után –, ahová nem kell becsöngetni. Nem akarta későn zavarni a lakókat.

Családja mellette áll, édesanyja félig-meddig a kampányfőnöke – és 10 unoka nagymamája. Idősebb Berecz Árpádné mutatja: újabb ajánlószelvényeket hozott a posta. Fia azonban úgy számol, előfordulhat, hogy nem jön össze a szükséges 750 darab. Tudja: nehéz fölvenni a pártokkal a versenyt, akiknek több tucat aktivista szedi össze a cédulákat. Elkeseredni azonban nem fog, a közeledő önkormányzati választásokon újra megpróbálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerestük, de nem találtuk a megyei adósokat

A gazdasági társaságok közül egy budapesti cég közel 10 milliárddal, egy celldömölki férfi pedig… Tovább olvasom