Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Bérlakást kapott a püspök a várostól

Gyulay Endre levélben kérte a szegedi önkormányzatot, hogy a fogadalmi templomhoz közel biztosítsanak neki egy csendes lakást. Ismeretes: a szeged–csanádi megyés püspök idén szeptemberben töltötte be a 75. életévét, és az egyházi törvénykönyv előírása szerint beadta nyugdíjazási kérelmét XVI. Benedeknek.
Gyulay Endre levélben kérte a szegedi önkormányzatot, hogy a fogadalmi templomhoz közel biztosítsanak neki egy csendes lakást. Ismeretes: a szeged–csanádi megyés püspök idén szeptemberben töltötte be a 75. életévét, és az egyházi törvénykönyv előírása szerint beadta nyugdíjazási kérelmét XVI. Benedeknek. A pápa döntésén múlik, hogy mikor és kit nevez ki Gyulay Endre utódjának. A megyés püspök utódja kinevezése után nem szeretne a Dóm téri püspöki palotában maradni, ahol a nyolcvanas évek közepe óta él. Viszont Szegeden szeretne maradni a továbbiakban is. A közgyűlés pénteki zárt ülésén döntött arról, hogy „önkormányzati érdekből elhelyezi" a püspököt.

Gyulay Endrének négy évre bérbe adtak a felújított belvárosi tömbben egy Kelemen utcai, első emeleti, 87 négyzetméteres, háromszobás önkormányzati lakást. Korábban a város hasonló módon helyezte el Székhelyi József színházigazgatót és Horányi Miklóst, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjét. A közgyűlési rendelet szerint az időtartam mindaddig meghosszabbítható, amíg az önkormányzati érdek fennáll. Németh István, az IKV Rt. elnök-vezérigazgatója lapunk kérdésére elmondta: mint ahogy a többi önkormányzati bérlakásban élőnek, úgy Gyulay Endrének is kell majd lakbért fizetnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő gázolt halálra egy nőt Szegeden

Személyautóval ütközött egy beteget szállító mentőautó, majd elsodort egy gyalogost is, aki életét… Tovább olvasom