Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bernadett visszatért az óvodába

A gyámhivatal a nagynénjénél helyezte el azt a hétéves szegedi kislányt, aki egy panelházban hét napig együtt élt halott édesanyjával. Bernadett jól érzi magát, már visszatért az óvodájába.
– Lezárult a vizsgálat, és a szakértői vélemények megerősítették az előzetes feltételezéseket, azaz nem bűncselekmény és nem öngyilkosság áldozata lett az a középkorú asszony, akinek holttestét csak a halála után több nappal fedezték fel – nyilatkozta lapunknak M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrségi szóvivő arra a kérdésre nem adhatott választ, hogy mi volt a halál közvetlen oka, arra a kérdésre pedig, hogy hány nap után fedezték fel az asszony holttestét, azt mondta: több nap után.

Mint azt másfél hete megírtuk, egy szegedi óvodás kislány egy hétig együtt élt halott édesanyjával egy Tarján városrészi panellakásban. Bernadett végig gondoskodott magáról, végül február 21-én ő kért segítséget az egyik szomszédjától, Olasz Péternétől. Az 54 éves asszony megetette és megitatta a hétéves gyermeket, közben értesítette a rendőrséget. A gyönyörű kislányt a rendőrökkel együtt helyszínre érkező mentők a gyermekklinikára szállították, ahol megvizsgálták. Mivel Bernadettnél sem fizikai, sem szellemi károsodást nem állapítottak meg, másnap elhagyhatta a klinikát. A rendőrség a kislányt ideiglenes hatállyal az édesanya lánytestvérénél helyezte el.

A Szegedi Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal gyámhivatala kiemelten kezelte a nem mindennapos ügyet, és már döntött is a kislány végleges elhelyezéséről. Bernadettet végleg édesanyja Szegeden élő lánytestvérénél helyezték el. A kislány azóta már visszatért az óvodába is, és egyelőre semmi nem utal arra, hogy min ment keresztül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: Design 24

A Temesvári Képzőművészeti Szövetség (UAP) és a Temesvári Nyugati Egyetem Formatervezés Tanszékének… Tovább olvasom