Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Bernáth és Ilia örökös könyvtártag

Szeged egyetemi könyvtárának segítőit, hírnevének öregbítőit ezentúl örökös tag címmel jutalmazza az intézmény. Idén Bernáth Árpád és Ilia Mihály kapta az elismerést.
Először adták át a Szegedi Tudományegyetem könyvtárának örökös tagja kitüntető címet. Az új könyvtárépület megnyitásának első évfordulóján két irodalomtörténész, Bernáth Árpád és Ilia Mihály vehette át a díszoklevelet. Mader Béla főigazgató elmondta, ezentúl minden évben maximum két, arra érdemes személyt tüntetnek ki december elején. Az örökös tagságot azok érdemlik ki, akik hosszú időn keresztül jelentős értékű adománnyal gyarapították a könyvtárat, valamint maguk is napi látogatók, és oktatóként hallgatóikat a bibliotéka szeretetére, használatára biztatják. „Bernáth Árpád és Ilia Mihály kapcsolatai révén számos, külföldön kiadott idegen nyelvű könyvhöz jutott a könyvtár" – világított rá a két irodalomtörténész érdemeire Mader Béla.
Az elismeréssel anyagi kedvezmények is járnak. Az örökös tagok a könyvtár fizetős szolgáltatásait – évi húszezer forintos értékhatárig – ingyen vehetik igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az autópálya csak az első fontos lépés

Reptér, vasút, híd, tudásipar – sorolta a következő lépéseket a miniszterelnök, és a… Tovább olvasom