Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Besurranó tolvajok járják Alsóvárost

Szeged - Az elmúlt két hétben hat családi házba surrantak be Alsóvároson a tolvajok – állítja az a Bálvány utcai asszony, akit múlt hét kedd hajnalban raboltak ki. Kára több mint félmillió forint.
– Félelmetes belegondolni, hogy nem ébredtünk fel arra, idegenek járnak a lakásban. A hálószoba ajtaját résnyire még nyitva is hagytuk. Rá volt akasztva egy táska, azt is kicipzározták, mégsem vettünk észre semmit – hallottuk attól a Bálvány utcai asszonytól, akinek a családi házába múlt hét kedden surrantak be ismeretlenek. A fiatal nő férjével két gyermeket nevel. Kérték: nevüket ne írjuk le. Fontosnak tartották azonban, hogy esetük megjelenjen az újságban, hátha így mások megelőzhetik a bajt.

– Három hete lakunk itt, azt gondoltuk, biztonságos a környék. Résnyire nyitva hagytuk az erkélyajtót, hogy szellőzzön, itt jöttek be a betörők. A mi kertünkbe a szomszédtól ugrottak át – akiket szintén kiraboltak –, hozzájuk pedig a hátsó telken álló építkezésről jutottak be. Ha nem szólal meg az autó riasztója, talán reggelig észre sem vesszük, hogy kiraboltak. Bár a férjem felkelt a nagy hangzavarra, és kikukucskált a garázsba, de mivel nem látott semmit, visszafeküdt aludni. Aztán mégis nyugtalanított bennünket a riasztó, ezért még egyszer körülnéztünk. Ekkor vettük észre a kertben az elhajított telefonos dobozt. Láttuk, hogy nincs a helyén a laptop, a pénztárca, a kocsi kulcsa. A betörők mindent átforgattak, még a gyerekek játékosdobozait is átnézték – magyarázta az asszony. A pár feljelentést tett a rendőrségen. Káruk több mint félmillió forint.

 A rendőrség álláspontja

Az utóbbi időszakban Szegeden megnőtt a besurranásos lopások száma – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, aki az alsóvárosi esetekkel kapcsolatban elmondta: mivel nyáron sokan nyitva hagyják a nyílászárókat, lehetőséget hagynak a tolvajoknak. Ezért a rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét: mindig zárják be az ajtót és az ablakot.

– Mivel sok helyről hallottunk vissza hasonló dolgokról, elkezdtük összegyűjteni az eseteket. Eddig hatot számoltunk össze csak a környékről: a Paprika és a Pásztor utcából, a temető mellől. Szerintünk ugyanaz a társaság járja végig a városrész házait – állítja a kétgyermekes anyuka, akit ottjártunkkor egy Paprika utcai ismerőse látogatott meg. A férfi elmesélte: hozzájuk múlt héten csütörtökön érkeztek a „hívatlan látogatók". A kapu be volt zárva, a bejárati ajtót azonban nyitva hagyták a lakók, így surranhattak be az enyveskezű tolvajok. Papírokat, laptopot, táskákat vittek el, 150 ezer forint értékben. – Több mint negyven éve élünk Alsóváro-
son, eddig ilyen nem volt. Remélem, a rendőrök minél hamarabb elkapják a tetteseket – mondta a középkorú férfi.

Olvasóink írták

 • 11. nagypappa 2009. augusztus 21. 04:49
  „Egy jó kutya mindent megold. A Roti a legalkalmasabb erre a célra.
  Nekem volt, tényleg fegyverviselési engedély kell hozzá.
  Ha megérezte a bodzaszedő szagát (ne mondjátok annak illata van!) nem lehetett neki parancsolni.”
 • 10. klj_54 2009. augusztus 18. 22:04
  „Bobkó Anna!
  Azt mondják, hogy nagy az írástudó felelőssége.
  Nem hallottad?
  Mert ha igen, akkor tudnád, hogy a rablás az személy elleni bűncselekmény!
  Maga a besurranásos lopás meg egy ősi foglalkozás.
  A cikkről más nem jut eszembe, itt a Váradi utcában.”
 • 9. Nostradamus 2009. augusztus 18. 21:35
  „Nos, a panelszigetelés kigyullad a gázkonvektor öl, magánházban kirabolnak. Magyarország 2009...”
 • 8. Mizujs 2009. augusztus 18. 20:47
  „A rend őrei meg ... áá... mindegy is. Kis stílű bűnözők, kis stílű rendőrség....”
 • 7. mattil 2009. augusztus 18. 20:46
  „Nálam nagy valószínűsséggel az áramomat lopja valaki. A DÉMÁSZ-t nem érdekli. Mit tehetek egymagam?”
 • 6. lugas6 2009. augusztus 18. 15:59
  „Bizony a hungarocell, vagy ahogy mostanában nevezik nikecell éghető”
 • 5. babocska 2009. augusztus 18. 15:58
  „V oltak már máskor is Alsóvároson besurranók világos nappal 3-n.Csak akkor nem vittek semmit,a tulaj megkérdezte mit keresnek az udvaron,azt mondták a Világos útcát.De hogyan jutottak be ,szerintük nyitva van a kapu,de az véletlen sem lehetett mert a kulcs a zsebben volt.Máskor meg olyan trükkel jöttek este 7 kor,hogy milyen biztositásuk van,mert jön az árviz.Azt hitték ,hogy az idős egyedül tartózkoidik a házban.Figyeltem utánuk,hogy máshoz csengetnek-e ,de nem.A szomszédot kérdeztem egy hét mulva,náluk jártak-e? De nem.Ezek a birkát nem látott takarókkal szédelgők térképezik fel a területet,hogy ki és hogyan lakik,leadják a tippet és mennek oda.A múltkor Hattyason láttam Őket,na itt lesz a következő célpont gondoltam.De ha betiltanák itt is mint máshol a házalást,akkor talán ki lehetne védni ezeket a dolgokat.Mikor már harmadszor jön a piros autó az utcán ,mint aki keres valamit,akkor lehet tudni,hogy ezek valamit szimatolnak.Alsóvárosnak is a Paprika,Boszorkánysziget utcai részen valaha bokszosék nem laktak,De ma ?Anyukámnak is ajánlkoztak már eltatónak,na még az hiányozna! Nem vaktába mennek ezek az alakakok,mert a felderitők Majsai bokszosok.A Martonosi utcában is vagy 5 éve éjjel a pasi betörte a bejárati ajtón az üveget és a kulcsot igy fordittotta el,de a tulaj nem aludt,mert tévézet és a pasi igy meglépett.A házalást kellene megszüntettni,ezt kellene KÉPVISELŐKNEK megszavaztatni.”
 • 4. flexsnake 2009. augusztus 18. 14:42
  „3. ha miközben kimászik az ablakon szerencsétlenül leesik és eltöri a nyakát az baleset....
  a besurranó tolvajok rendszerint már más vagyon-elleni cselekmény folytán voltak büntetve. Hogy kik lehettek azt általában tudják a zsruk. Eladni a cuccot se olyan egyszerű, vannak orgazdák, ők is ismertek. Lehetne éjszaka polgárőrségnek járőrözni vagy a lakók kaszákkal, kapákkal flangálhatnának.”
 • 3. KolompárRómeó 2009. augusztus 18. 14:33
  „Ha ilyen esetben - nagyon helyesen - eltornek a bunozo Ur nyakat, meg az aldozat mehetne a bortonbe. Sajna ez egy ilyen vilag, ilyen orszag.”
 • 2. bélás 2009. augusztus 18. 14:31
  „Él már a vagyon védelmi törvény? Ha a rendőr nem üthet v rúghat, akkor mit? Ha én nem tehetek semmit, legalább a rendőr verje meg”
 • 1. sylvie80 2009. augusztus 18. 14:10
  „Az apukámék is a alsóvárosiak. sőt én is ott nőttem fel és kb. 2 hónappal ezelőtt őket is meglátogatta valaki, de az volt benne az érdekes és az igazat megvallva nem is értettük, hogy nem tűnt el semmi.A főépületbe nem mentek be, de a melléképületekben mindent átkutattak és a mellettük lakó nagymamámhoz is átmenetek az összekötőudvaron át.Még a csirkeházban is bent volt/ak, de nem vitt el sehonnan semmit. Ez volt benne a furcsa.Azután másnap megint ott járt, de megint nem tűnt el semmi.Ez ráadásul fényes nappal volt, mikor hárman is otthon voltak.A főépületbe valószínűleg emiatt nem mentek be. Félelmetes belegondolni, hogy ott mászkálnak és az ember nem veszi észre.Ebből még akár baja is lehet valakinek, hiszen, ha felébred vagy egészen egyszerűen csak észreveszi őket még kaphat is és nem simogatást az biztos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaraló típusok és tipikus nyaralók a Sárgán

Szeged - Néhány órára, napokra vagy hónapokra költöznek a legtöbben Szeged nyáron élő „városrészébe", a Sárgára. Tovább olvasom