Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Besurrantak és mindent vittek a lakásból

Besurranásokra szakosodott tolvajbanda áldozata lett egy Ausztráliában élő magyar házaspár Szegeden. A tettesek néhány perc alatt milliós értékeket ragadtak magukhoz, majd nyomtalanul eltűntek. Nem volt nehéz dolguk, az első emeleti panellakás ajtaja nyitva volt.
Berkes Irént és férjét kisebb vagyontól szabadították meg a tolvajok. Fotó: Miskolczi Róbert
– Alig néhány másodperc alatt mindenünket elvittek a tolvajok. A kárunkról inkább nem is beszélek – mondta elkeseredetten Berkes Irén. Az asszony kis idő múlva mégis elmondta, hogy kisebb vagyontól szabadították meg őket.

Az Ausztráliában élő nőt és férjét, Kőhalmi Zoltánt besurranó tolvajok fosztották ki a férfi édesanyjának szegedi, Gát utcai, első emeleti lakásában. A tettesek alig néhány másodperc alatt mindent elvittek az előszobából és a nappaliból: pénzt, nagy értékű órát, jelentős mennyiségű ékszert, mobiltelefonokat, magyar útleveleket, különböző iratokat, táskát, bőrdzsekit. A házaspár kára több millió forint.

– Édesanyám elment itthonról és a korábbi gyakorlatot követve nem zárta be maga után az ajtót. Irén tusolt, én pedig a lakás legkisebb helyiségében voltam. Semmit nem hallottunk. Egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ilyen velünk megtörténhetett – mesélte „élményeiket" Kőhalmi Zoltán.

A házaspár hivatalos ügyeket intézett Magyarországon, búcsúzkodni jöttek Szegedre, már indulnának vissza Ausztráliába. A férjnek csak magyar útlevele volt, a feleségnek magyar és ausztrál is. Berkes Irén ausztrál útlevelét a tettesek nem tudták ellopni, ugyanis az nem volt a táskájában, ő azzal tehát tud utazni, a férfinak azonban pótolni kell az úti okmányt és a vízumot.

– Lelki beteg lettem, soha nem gondoltam arra, hogy hívatlan vendégek bejöhetnek a lakásomba. A lépcsőházajtókat mindig zárva tartjuk, de úgy látszik, az nem elég – mondta Kőhalmi Zoltán édesanyja, aki a történtek óta a bejárati ajtóra kilincs helyett gombot szereltetett fel.


9-15 bűncselekmény naponta

A városi rendőrkapitányság adataiból megállapítható, hogy Szegeden naponta 9-15 bűncselekmény történik, aminek a felét figyelmetlenség okozza. A besurranások száma ingadozik, a helyi eloszlása pedig teljesen különböző. Ez azt jelenti, hogy szervezett akcióval az elkövetők elfogása nehéz, hiszen nem minden nap, nem ugyanott követik el a bűncselekményeket – nyilatkozta lapunknak Sövényházi Edit főhadnagy. A megyeszékhelyen október 1. és 11. között 54 olyan bűncselekmény történt, amit az áldozatok odafigyeléssel megelőzhettek volna 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdés helyett befürdött

Százezer forintért vásárolt gyapjútakarót a Richter Gold Kft.-től Bakacsi Sándorné. A sándorfalvi… Tovább olvasom