Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Beszédes csengőhangok

A mobil sok mindent elárul a használójáról. Pláne, ha meg is szólal a maroktelefon. Az apukákat sokszor saját csemetéjük figyelmezteti a hívásra, a fiatalabbak a menő slágerekre esküsznek, míg a konzervatívabbak az egyszerű, hagyományos csörgéssel is beérik.
A mobil sok mindent elárul a használójáról. Pláne, ha meg is szólal a maroktelefon. Az apukákat sokszor saját csemetéjük figyelmezteti a hívásra, a fiatalabbak a menő slágerekre esküsznek, míg a konzervatívabbak az egyszerű, hagyományos csörgéssel is beérik. Ismert Csongrád megyei embereket arról kérdeztünk, nekik milyen dallammal jelez a mobiljuk.

A Szegeden Stone-ként ismert férfi, Kovács László külsőleg nem éppen egy nyeszlett figura, a tar férfi telefonja mégis jó ideje a Jégkorszak című rajzfilm egyik ősrágcsálójának bénázásával csörömpöl: az apró „motkány" makkot keres, a levegőbe szimatol, ás és kapar...
– Nem változtatom gyakran a telefonom csengőhangját, mert ha állandóan variálnék, akkor nem ismerném fel a saját csörgésemet.

Legalább két-három hét, amíg az ember hozzászokik egy új mobildallamhoz. Az apukákat sokszor saját csemetéjük figyelmezteti a hívásra: „Apa, vedd már fel a telefonod!" – ezek nagyon aranyos csengések – jelentette ki. Az énekes szerint orvosnál, váróteremben, irodában vagy sorban állás közben illik lenémítani a készüléket, de vele is megesett már, hogy kellemetlen helyzetbe került muzsikáló mobilja miatt: éppen a Himnuszt énekelte egy lakodalomban, amikor csörömpölt a készülék.

Markovics Ágié hagyományosan csörög

A Szegedi Kortárs Balett táncosa, Markovics Ágnes telefonja hagyományos módon csörög. – Igyekszem elkerülni a kényelmetlen helyzeteket, próbákra nem is viszem magammal a mobilomat. Ha csak tehetem, inkább lehalkítom. Hallottam már mobilt Darth Vader hangján megszólalni, ezt még valahogy elviselem, de a lakodalmas zenéktől kiver a víz – fogalmazta meg véleményét a mobildallamokról a művésznő.

– Nem létezik gagyi csengőhang – jelenti ki a többszörös Európa-bajnok úszónő, Risztov Éva. Szerinte az a lényeg, hogy mindenki vállalja a saját egyéniségéhez közel álló melódiát, legyen bármi is az. – A vezetékes készülék csörgésénél még nem találtak ki jobbat, az én telefonom mégis egy mai Pink-slágerre szólal meg. Néhány ismerősömnek saját csengőhangot állítottam be, de többnyire ezek is Pink-számok – mondta el a mostanában a motorozással kacérkodó hódmezővásárhelyi születésű lány.

A sportolóknál főbenjáró bűnnek számít, ha az öltözőben csörren meg a telefonjuk, legyen az bármilyen kellemes melódia. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának tagjaira is szigorú szabályok vonatkoznak az edzések és a mérkőzések előtt.
– Mezei Ricsi szokása volt, hogy a hatalmas markába rejtette a mobilját és valamennyiünk számát feltárcsázta az öltözőben. Aki nem kapcsolta ki a készülékét, bizony alaposan ráfázott, pénzbe került a feledékenysége – árult el kulisszatitkokat Bendó Csaba, a bajnokcsapat játékosa. A szélső a Man in Black című film zenéjéből hallgathat néhány másodpercig részletet, ha keresik az ismerősei. A kedveséhez külön csengőhangot, a Miami Vice egyik betétdalát rendelte. Akad olyan „csörrentés", amit manapság már cikinek talál: magyar mulatós zenét már semmi pénzért nem választana. A Malév egykori reklámzenéje viszont nagyon megtetszett neki: egy barátjánál hallotta, akinek addig rágta a fülét, amíg meg nem kapta tőle – csengőhangként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng.… Tovább olvasom