Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Betegágy a hajléktalanoknak

Szeged - Huszonnégy órás orvosi ellátásra, megfigyelő- és lábadozóhelyre számíthatnak a hajléktalanok a Szegeden tegnap átadott speciális egészségügyi központban.
Ünnepélyesen átadták majd megáldották tegnap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) kezdeményezéseként kialakított hajléktalanellátó egészségügyi központot Szegeden. A segélyszervezet emellett nappali melegedőt és utcai gondozószolgálatot is működtet a városban.

A Moszkvai körút és a Kálvária sugárút sarkán – az éjszakai krízisszálló szomszédságában – lévő új intézményben kulturált körülmények között, éjjel-nappal háziorvosi ellátásra, megfigyelő- és lábadozóhelyre számíthatnak a fedél nélkül élők. Egy-egy ügyeletes orvos, nővér és szociális munkás várja itt mindig a beteg hajléktalanokat.

Három betegszoba, tizenhat ágy várja itt az elesetteket. Fotó: Schmidt Andrea
Három betegszoba, tizenhat ágy várja itt az elesetteket.
Fotó: Schmidt Andrea

Vecsei Miklós, volt hajléktalanügyi kormánybiztos, az MMSZ alelnöke elmondta, a 3 betegszobával, 16 rendkívül korszerű ággyal, zuhanyzókkal, mosdókkal, teakonyhával felszerelt intézményben „kórházképessé" tehetők azok a hajléktalanok is, akiknek komolyabb szakellátásra van szükségük. Ez pedig akár az első lépés is lehet a hajléktalanok rehabilitációja felé.

Az egészségügyi centrum kialakítására a Hajléktalanokért Közalapítvány 15, az MMSZ 10 millió forintot költött, az ingatlant a szegedi önkormányzat adta át, a felszerelést, eszközöket pedig külföldi szervezetek adományozták a központnak.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2009. január 28. 16:38
    „Gratuláció Vecsei Miklósnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevették a lányok a maláriagyógyszert

Szeged - Megérkezett Mauritániába a két szegedi egyetemista, Kapitány Dorottya és Pánczél Gyöngyi.… Tovább olvasom