Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Betett a májusi hideg a strandoknak

Betett a májusi hideg a strandoknak
Nem volt szerencséjük a strandoknak az idei szabadtéri szezonnyitással: egész májusban hideg, esős idő volt. A forgalom jóval elmaradt az ilyenkor szokásostól, de a csúcsidőszaknak számító nyári szünet még csak két hét múlva kezdődik, így egyelőre nincs ok az aggodalomra.
A májusi időjárás nagyon régen nem volt olyan rossz, mint ebben az évben: a hideg, esős hónap nyomokban sem idézte nemhogy a nyárelőt, még a tavaszt sem. Pedig jobb években ilyenkor már beindul a strandolás: a fedett uszodákat elsejével kinyitják, a kültéri medencéket feltöltik, és bár az ilyenkor befolyó összeget az üzemeltetők szezon előtti talált pénznek tartják, az hétvégenként akár jelentős összeg is lehet. Erről azonban idén le kellett mondaniuk.

– Míg tavaly májusban közel kétezer vendégünk volt a Szikin, idén hatszáz. Ez is elsősorban iskolás csoportokból és baráti bográcsozós társaságokból tevődött össze, strandoló gyakorlatilag egész hónapban nem volt – mesélte Drégelyi Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója.
Betett a májusi hideg a strandoknak. Fotó: Kuklis István (galéria)
Hozzátette: az igazi szezon az iskolaidő végén kezdődik, így egyelőre nincs ok aggodalomra. – Ha jó idő lesz nyáron, könnyen visszajön ez a kiesett bevétel. Főleg úgy, hogy a kemping a következő két és fél hónapra 90 százalékos telítettségű.

A cégvezető elárulta, az Anna fürdőben ugyanakkor májusban rekordlátogatottságot regisztráltak, amely a fejlesztések mellett valószínűleg pont a rossz időjárásnak volt köszönhető. A sportuszodában pedig még nem értek véget a sportolók edzései, így ott a strandszezon eleve el sem kezdődött, arra a tanév végéig még várni kell.
 
Zárvatartással spóroltak Vásárhelyen
A hódmezővásárhelyi strand idén még ki sem nyitott - a veszteséget úgy igyekeztek kompenzálni, hogy megspórolták erre az időszakra az üzemeltetési költséget. Gömöri Csilla, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője hozzátette: a műszaki előkészítő munkák sem voltak kivitelezhetőek az elmúlt hónapokban s sok csapadék miatt, így a tervek szerint csak június 15-én nyitják meg a nyári, szezonális medencéket.

A SZUE forgalma is elmaradt a tavalyi év azonos időszakához képest, ám mivel a sátrat itt már áprilisban leszedték, hogy május elsejére a strand teljes egészében elkészülhessen, ott jutott néhány meleg nap a fürdőzni vágyóknak az előző hónap végén.
Betett a májusi hideg a strandoknak. Fotó: Kuklis István (galéria)
– Szerencsére a fedett rész nálunk kompenzálni tudja a rossz időjárást, de természetesen ettől függetlenül mi is megéreztük, hogy az elmúlt hónapban a SZUE nélkülözte a strandolókat – mondta el Szabó Mihály szálloda- és fürdőigazgató.

A strandvezetők tehát már a főszezonra, a vakáció két és fél hónapjára koncentrálnak. Hogy akkor milyen idő lesz, az egyelőre megjósolhatatlan, az előrejelzések szerint azonban a mostani, esővel gyakran tarkított hetet vasárnapra akár 30 fokos meleg is zárhatja, vagyis megérkezik a nyár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan vándorolnak nyugat-európai országba Szegedről

Szegedre főként Szerbiából és Romániából költöznek be - lezárult a fiatalok nemzetközi vándorlását… Tovább olvasom