Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Betöréssorozat elkövetőit fogták el a mórahalmi nyomozók

Mórahalom - Egy Mórahalom környéki településeken történt tanyabetörés-sorozatot sikerült felderítenie a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs nyomozóinak az éjszaka folyamán.
Az ügy úgy indult, hogy még csütörtökön egy ásotthalmi lakos telefonon bejelentést tett a Mórahalmi Rendőrősön, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen elkövetők szúnyogháló kivágás módszerével behatoltak a tanyájukra, majd onnan készpénzzel, aranyékszerrel és más elektromos szerszámgépekkel távoztak körülbelül félmillió forint értékben.

A bejelentés követően a mórahalmi nyomozók az adatgyűjtés és az értékesítési útvonalak ellenőrzése során olyan információ birtokába kerültek, mely szerint a tanyáról ellopott arany ékszereket az egyik mórahalmi ékszerboltba adta be ismeretlen azzal, hogy azokat volt feleségétől kapta.

A nyomozók megmutatták a sértettnek az aranyokat, aki azonnal fel is ismerte őket. Az eladótól kapott részletes személyleírás alapján a nyomozók felismerték azt a személyt, aki bevitte értékesítésre az ékszereket, majd elő is állították a 33 éves ruzsai férfit. Kapcsolatainak ellenőrzése során került a rendőrök látóképébe egy 39 éves mórahalmi férfi, aki az elkövetésben társa volt az előállított férfinak. Utóbbi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

A mórahalmi nyomozók időközben szemügyre vették az ékszerboltba a közelmúltban beadott más arany ékszereket is, melynek során képbe került egy 17 éves mórahalmi fiatalember, aki ugyan ebben a bűncselekményben nem vett részt, de kihallgatása során elismerte, hogy köze van további hét tanyabetöréshez, amit a 39 éves mórahalmi férfival közösen követtek el az elmúlt néhány hónapban.

A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse a két felnőtt férfit lopás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A betöréssorozat valamennyi részletének felderítése jelenleg is folyamatban van - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2009. július 18. 16:43
  „Véletlenül a kübekházi esethez linkeltem be, de az elkövetői körrel kapcsolatban ott is megáll.

  "... Előállítását követően kiderült, hogy a férfinak társa is volt. A harminckilenc éves mórahalmi férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.
  Szintén a nyomozás során kiderült, hogy utóbbi elkövető egy másik társsal, egy tizenhét éves mórahalmi fiatalemberrel további hét tanyabetörésben volt tettes..." /MNO/

  Kevésbé független és pártatlan hírportálokon mint cigánybűnözés szerepel ez a mindennapos eset.”
 • 2. KolompárRómeó 2009. július 18. 14:43
  „1. hozzászólás seawasp 2009.07.18. 12:26

  Bírják ezek a meleget, mert onnan jöttek az őseik, ahol egész évben meleg van...”
 • 1. seawasp 2009. július 18. 12:26
  „Kötelezném őket 300 órás vadkender irtásra - nyáron, hogy izzadjanak -, és a Bibliát kívülről megtanulni, főleg azt részt, hogy: Ne lopj! :-D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lófara: elutasították a civilek fellebbezését

Szeged - A huszáremlékművel kapcsolatosan a szegedi önkormányzat a kijelölt építési hatóságnak nyújtott be kérelmet, amelyet az tudomásul vett. Tovább olvasom