Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Betyárvilág Ásotthalmon - fotók

Ismét megrendezték Ásotthalmon a legendás betyárvezérről, Rózsa Sándorról szóló rendezvényt a hétvégén. A fesztiválon számos hagyományőrző és kulturális programmal várták a vendégeket.
Újra karikásostor-pattogástól volt hangos a hétvégén Ásotthalom, ahol megint megrendezték a Rózsa Sándor fesztivált. Koncertek már pénteken is voltak, akkor a Neoton Família lépett fel, szombaton pedig a Csík zenekar játszott. Napközben pedig lovas programok, és korhű ruhákba öltözött betyárok szórakoztatták a közönséget. A fesztivál kézműves vásárán a betyárviseleteken túl klasszikus parasztviseleteket is láthattak a látogatók. Hagyományőrzők egyébként nem csak Ásotthalomról és a környékről, hanem messzebbről. Például Budapestről is érkeztek. Onnan jött Nyírő Zsolt is, aki elmondta, hogy minden évben eljön a fesztiválra, ahol pénteken egy lovasmeneten vett részt. 
Betyárvilág Ásotthalmon. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
Nyírő Zsolt egyébként betyárviseletben volt, amiről elmondta, hogy azért fekete, mert így nehezebb volt észrevenni őket a holdfényben. A csikósoknak viszont nem kellett rejtőzködniük, így ők járhattak kék vagy éppen fehér ruhában is. Ahogyan azt egy Niki nevű lány is tette, aki két lovával érkezett a rendezvényre, lovasbemutatót tartani. Akik pedig megéheztek, vagy megszomjaztak két bemutató között, vagy a kézművesvásárt járva, a kűrtőskalácson kívül akár lángost, vagy hamburgert is ehettek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 tonna vasáruval csak a 100 méterre a pályától tudott megállni - miután átszakította a szalagkorlátot - fotók

20 tonna vasáruval csak a 100 méterre a pályától tudott megállni - miután átszakította a szalagkorlátot - fotók
Az elsődleges információk alapján elaludhatott a bolgár kamion vezetője és letért az M5-ös… Tovább olvasom