Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Bezár az új Dusha Galéria

Szeged - Februárban bezár Dusha Béla Horváth Mihály utcai magángalériája. A fotósok szegedi kiállítóhelye és műhelye másfél éve működik, a bezárás hírére mecénások jelentkeztek.
Básthy Gábor Ikonok és idolok című kiállításával együtt februárban a Dusha Galéria is bezár. Dusha Béla szegedi fotóművész másfél évvel ezelőtt bérelte ki a város tulajdonában álló Horváth Mihály utcai házrészt. Elképzelése az volt, hogy az újszegedi kertes házuk előteréből kilépve három lábra állítja a családi vállalkozást. A kiállítóteremben a tizennyolc hónap alatt tizenöt fotótárlatot rendeztek. Világhírességek, szegedi fotósok és pályakezdő alkotók munkáit ismerhette meg a nagyközönség.

Dusha Béla szomorú szívvel ragasztotta ki a bezár táblát Fotó: Schmidt Andrea

– A kiállítás-rendezés „missziós" tevékenység, amit kereskedelemmel és fényképész-szolgáltatással akartunk kiegészíteni, de nem jött be. Beigazolódott a mondás, miszerint valamit megcsinálni tehetség, de eladni művészet – fogalmazott Dusha Béla. Mivel a karácsony sem hozott nagyobb bevételt, a család úgy döntött, hogy bezárja a galériát. Most még veszteséggel, de egyenesbe hozhatják az életüket.

Márciustól tehát megint a Petrozsényi utcában folytatják. A fotóművész a májusban megjelenő Élő zsinagóga című albumára koncentrál. Kérdésünkre elmondta: két szegedi műkedvelő felajánlotta támogatását, ám még nem született megállapodás. A mecénások nevét nem árulta el. Segítségükkel az is elképzelhető, hogy megmenekül a belvárosi kiállítóhely, ahol Dusha nem tulajdonosként, hanem a galéria vezetőjeként folytathatná az elkezdett missziót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőoktatási képzési kínálat 2008-ra

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadvány hivatalos kiegészítése: az idei… Tovább olvasom