Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Bezárt a pékség, de álom marad a Stühmer - ügyfélszolgálat is lehet a helyén

Szeged - Bezárt az egykori Stühmer helyén 2013 óta működő pékség. A Szegedi Emlékkereső elnevezésű Facebook-csoport adminisztrátora azt szeretné, ha újranyílna az egykor patinás kávézó, de erre kevés az esély. Akár mobilszolgáltató ügyfélszolgálata is költözhet az épületbe.
– Úgy indult ez az egész, hogy szokás szerint kaptam régi családi fotókat, és köztük volt három olyan, ami a régi Stühmer belsejét és személyzetét mutatta. Feltettem a Szegedi Emlékkereső elnevezésű oldalra, és elkezdtek ömleni a hozzászólások, nosztalgiáztak az emberek, előjöttek a régi sztorik, mindenki leírta a régi élményeit – kezdte Farkas Árpád, a Facebook-csoport adminisztrátora, akiről már többször írtunk lapunkban (2017. április 6.: Harmincezren a szegedi emlékek nyomában, 2017. szeptember 20.: A Tóth Péter-palotáért tüntettek Szegeden). A régi Stühmer helyén működő pékség másfél hónapja zárt be.

– A szegediek számára a Stühmer olyan, mint a „lófara" és a Bruckner. Szerintem az elnevezések maradnak száz év múlva is, mert mi így ismerjük ezeket az épületeket. Ha valaki Szegedre jön, és azt mondjuk neki, megyek a Brucknerba, fogalma sincs, hogy miről beszélünk, de a szegediek tudni fogják, hogy az Anna-kúti vasedényről van szó. A Stühmer is egy ilyen ikonikus hely. Amikor bementél, egyedi, sajátos illatok fogadtak, kimérve árulták a bonbonokat, helyben pörkölték a kávét. Szóval egy nagyon jó kis hely volt. Aztán jöttek-mentek a tulajdonosok, bérlők, de most üresen áll – folytatta a szegedi városvédő.
Patinás kávézó, több pékség után akár egy mobilszolgáltató ügyfélszolgálata is költözhet az egykor a Stühmernek helyet adó épületbe. Fotó: Kuklis István
Patinás kávézó, több pékség után akár egy mobilszolgáltató ügyfélszolgálata is költözhet az egykor a Stühmernek helyet adó épületbe. Fotó: Kuklis István
Mi is megírtuk, hogy a Széchenyi tér és a Kárász utca sarkán álló üzlet a Kerek Perec Kft. felszámolása után is változatlan profillal üzemelt tovább egészen mostanáig.

Farkas Árpád a bejegyzéshez fűzött hozzászólásoktól fellelkesülve fogta magát, és írt egy e-mailt a ma is létező cégnek. – Gondoltam, mi lenne, ha ismét Stühmer lenne a Stühmer. Megírtam nekik, hogy 30 éves vendéglátós tapasztalattal úgy látom, hogy az az üzlethelyiség egy aranybánya lehetne, mert a város kiemelt, központi helye, az összes fesztivált itt rendezik meg. Mit ad isten, alig telik el fél óra, válaszoltak, hogy lehet, hogy érdekelné őket – magyarázta Farkas, akinek lehűtötte kezdeti lelkesedését a Heves megyei, maklári központú cég következő levele, amelyben azt írták, a munkaerőhiány nem kedvez a boltnyitásnak.

Az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) kezelésében lévő önkormányzati ingatlan bérlője egy 2009-ben alapított éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó cég. Megtudtuk, a bérlő albérletbe akarja adni az üzletet, amire több érdeklődő is jelentkezett, köztük az egyik mobilszolgáltató, amelyik a belvárosi ügyfélszolgálatát költöztetné az egykori Stühmernek helyet adó sarki épületbe. Erdősi Róbert, a cég ügyvezetője üzleti titokra hivatkozva érdeklődésünkre mindössze annyit mondott, folyamatban lévő tárgyalásokról van szó, ezért nem kíván nyilatkozni, de, mint fogalmazott, szeretné, ha biztos kezekbe kerülne az üzlet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vádlott és védője is fellebbeztek, így nem jogerős a 6 év 6 hónap börtön - Elítélték az ásotthalmi gyilkost

Hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélték szerdán azt a férfit, aki egy pezsgősüveggel verte agyon a… Tovább olvasom