Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Bezárt az ifjúsági rendelő röntgenje

Megszűnt az ifjúsági rendelőintézetben a röntgen, a betegeket már csak előjegyzés után, a klinikákon fogadják. Az intézkedés a működtető szerint csak átmeneti.
Akik az elmúlt hetekben érkeztek a szegedi ifjúsági rendelőintézet röntgenjébe, már csak egy tájékoztatót olvashattak, miszerint az intézményben jelenleg nem végeznek ilyen vizsgálatot. A szakrendelés bezárt, a betegeket pedig vizsgálattípustól függően a gyermekklinikára, illetve a szájsebészeti klinikára irányítják, ahol előzetes időpont-egyeztetés után fogadják őket. A papíron még az is olvasható, hogy az intézkedés átmeneti, ám hogy meddig van érvényben, az nem derül ki.

Az ifjúsági rendelőintézetben a röntgent az Euromedic Diagnostics Kft. működtette – ugyanaz, amely az új klinika CT- és MRI-részlegét is üzemelteti. Kardos Lilla, a cég vezérigazgatója elmondta: a szakrendelés bezárásának hátterében az egészségbiztosító nyáron bevezetett korlátozása áll.

– Az OEP július elsejével csökkentette a járóbeteg-kapacitást: a tavalyi évhez képest kevesebb vizsgálatot finanszíroz. Ez esetünkben azt jelenti, hogy nagyjából 15 százalékkal tudunk kevesebb beteget fogadni, mint tavaly. Ez kényszerített bennünket arra, hogy racionalizáljuk a működést: ne legyenek kevéssé kihasznált részlegek.

A rendelőintézeti betegeket tehát átirányították a két klinikán működő ambulanciára, ezzel párhuzamosan pedig előjegyzést vezettek be a vizsgálatokra. Kardos Lilla hozzátette: ezzel a lépéssel a betegek is jobb szakmai körülmények közé kerültek. A dolgozókat szintén átcsoportosították, így továbbra is van munkájuk. Ha pedig a kapacitás és a finanszírozás engedi, vagyis ismét megkapják azt a pénzt, amit korábban, visszarendezik a korábbi állapotokat, és ismét kinyithat az ifjúsági rendelőintézet röntgenje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom